Ticaret Bakanlığı “Jasmine” bebeğiyle ilgili geri çağırma yayınladı.

“Yasemin”in doğum ilanı bugünkü gazetelerde “Kamuoyuna Duyurulmuştur” başlığıyla yer aldı.

Çocuklar için üretilen ve e-ticaret siteleri ile oyuncak mağazalarında satılan oyuncak jipin içindeki Yasemin bebek görselinin kullanıldığı reklamda, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı'nın.

Denetim sırasında Galtoys markasının ürün modeli Jasmine Glt-E101-A'nın Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği ve Maddelerin Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Yönetmeliği kimyasalları kapsamında test ve muayeneye tabi tutulduğu ve bu ürünlerin uygunluğunu tespit ettiği açıklandı. ftalat (plastikleştirici) mevzuatında belirtilen temel gereksinimleri karşılamadı.

Firma adı ve iletişim bilgilerinin de yer aldığı ilanda şu ifadelere yer verildi:

“Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz görülen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup, ürünlerin toplanıp piyasadan bertaraf edilmesine karar verilmiştir. Ürünü satın alan müşterilerimizin bu hususta bilgi sahibi olmalarını kamuoyuna saygıyla duyururuz. bu ürünleri kullanmayı bırakıp, iletişim bilgilerinden firmamıza ulaşıp, bedelini ödeyerek iade etmeleri gerekmektedir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir