Spor gazetecileri Beşiktaş derbisi sonrası ne dedi? İki takım hakkında dikkat çeken değerlendirmeler: “Derbi 35 puan farkını teyit ediyor”

Süper Lig'in bitimine sayılı günler kaldı. F.Bahçe ile Galatasaray arasındaki şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada sarı-lacivertliler, ezeli rakibi Beşiktaş'ı Kadıköy'de konuk etti. Beşiktaş'ın Libyalı orta saha oyuncusu El-Musrati, 25. dakikada Fred'e yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kırmızı kartın ardından 5 dakika sonra F.Bahçe, Belçikalı golcü Michy Batshuayi'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmayı 69. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle 2-0 yapan F.Bahçe, 82. dakikada Beşiktaş'ın tecrübeli golcüsü Cenk Tosun'la skoru 2-1'e getirdi ve maç böylece sona erdi.

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE YENİLMEYECEK

F.Bahçe bu sezon İsmail Kartal liderliğinde 3 derbi oynadı. Sezonun ilk maçında rakibini 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, Dolmabahçe'deki karşılaşmayı da kazandı.

2

F.Bahçe'nin derbi galibiyetinin ardından teknik direktör İsmail Kartal'ın istatistikleri dikkat çekti. Kartal, Beşiktaş maçına kadar, F.Bahçe'nin teknik direktörü olduğu dönemde Kadıköy'de oynanan 4 derbide 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti. Kadıköy'de de kaybetmeme geleneğini sürdüren Kartal, istatistiklerini 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile güncelledi.

3

ROVERE BILEL: AL MUSRATI'NİN İŞİ

Derbi Özeti; En güçlü takıma sahip olan kazandı. Şampiyonluğu sonuçsuz tamamlamaya çalışan Beşiktaş, ikinci yarıdaki performansıyla göz doldururken, Al Musrati'nin kulaklarını çınlatmak bize düştü! (MİLLİYET)

4

GÜNTEKİN ONAY: FENERBAHÇE FARKLA KAZANDI

İki takım arasında oyun ve kalite farkı çok fazlaydı. Futbol takımları bir takım oluşturur ve en güçlü 11 oyuncusuyla sahaya çıkar. Beşiktaş'ta ise durum böyle değil… Yedek kulübesinde Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Alex Oxlade-Chamberlain gibi isimler var; Jackson Muleka santrafor, Necip Uysal ise sağ bek. Hal böyle olunca sahada 3 pas yapan ancak orta sahayı geçemeyen bir Beşiktaş takımı vardı. Sağ bek oyuncusu Necip Uysal, kariyeri boyunca bek oynadığı her maçta kaybetmesine neden olacak hatalar yaptı. Tıpkı dün olduğu gibi. Erken sarı kart gördü, hareket edemedi, pozisyon hatası yaptı, ilk golde 1 metre ofsayt kararı verildi ve topu kaybetti. Fenerbahçe'nin en güçlü takımı Dusan Tadic ve Fred iken sol kanatta sağ bek Necip Uysal'ı görevlendirmek kesinlikle kötü bir seçimdi. Bianconeri kesinlikle o kanattan atak yapamadı. (ÖZGÜRLÜK)

5

Bir kez daha hayal kırıklığı

Dün Beşiktaş'ta iyi oynayan var mıydı? Hayır ama dünkü takım rakip yarı alanda oturup topu alan bir 11 değildi. Beşiktaş armasını giyerek maçta kaldı. Futbol açısından bakıldığında çok gerideydi. Rekor bir bedelle alelacele satın alınan ve elenen Musrati'de Ernest Muci bir kez daha hayal kırıklığı yaşatıyor ve bol miktarda top kaybına neden oluyor. Yetenekli ama oyun bilgisi yok. Gedson Fernandes çalışkan ama top ayağındayken berbat. Kişilerin ötesinde Beşiktaş'a hiç yakışmayan bir takım vardı sahada.

6

ALİ GÜLTİKEN: DAHA KÖTÜ BİR ŞEY YOK

F.Bahçe, maçın ilk saniyesinden itibaren sahip olduğu kontrolü maç boyunca istediği yöne çevirdi. Çifte maç kazanan, ayakta kalan, topa her zaman sahip olan F.Bahçe'nin Beşiktaş'ı bu kadar ezmesi Beşiktaş için kabul edilebilir bir durum değil. Beşiktaş'ın F.Bahçe karşısında başarısız olduğu birçok maç var. Hem kazandılar, hem de kaybettiler. Ama oyun olarak hiç bu kadar kötü olmamıştı. (SABAH)

7

ERMAN ÖZGÜR: YARIŞI BIRAKMADI

İlk yarıda temposunu artırmaya gerek kalmadan İrfan Can'ın golüyle maçı garantileyen Fenerbahçe, mutlu bir derbi oynayabilirdi ancak son bölümde Cenk Tosun muhteşem bir gol atarak son dakikaları Fenerbahçe taraftarını rahatsız etti. Ancak Beşiktaş'ın formu ve kalitesi o kadar eksikti ki, bu gole rağmen puan almaya nefesleri yetmedi. Derbiden alınan galibiyetle F.Bahçe sadece liderliğini sürdürmekle kalmadı, taraftarlardan gelebilecek olası bir tepkiden de kaçınarak haftayı noktaladı. (FANATİK)

8

UĞUR MELEKE: Derbi 35 puanlık farkı tescilledi

Beşiktaş bu noktaya bir günde gelmedi; son 2 yılda aldığı yanlış kararların bedelini ödüyor. F.Bahçe'nin dün Beşiktaş'a karşı üstünlüğünü okumak için filmi biraz geri sarmak lazım. F.Bahçe derbiye dün rakibinin 35 puan ve 51 puan önünde başladı. Tabii Beşiktaş bu noktaya bir günde gelmedi; iki yıl önce şampiyon teknik direktör Sergen Yalçın'ı transfer için bir buçuk ay bekleten ekip, alt ligde 17 maça çıkan Emrecan Uzunhan'ı transfer etti. . 2 milyon euroya, Kerem Atakan ise 1,5 milyon euroya. Bu süreç, Eden, Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçi gibi oyuncuları açık arttırmayla satışa çıkaran ve Güven'i bedavaya gönderen Beşiktaş yönetiminin tuhaf kararlarıyla başladı. (ÖZGÜRLÜK)

9

25 dakika boyunca sahanın yarısını geçemedim

Dünkü maçı elbette Al Musrati'nin 25. dakikada oyundan atılmasından bağımsız okuyamayız ama şunu da belirtmek gerekir ki, Libyalı kırmızı kartla oyundan atıldığında, şutlarda F.Bahçe 6-0, kornerlerde 2-0 öne geçti. Beşiktaş 25 dakikadır henüz rakip yarı sahasına giremedi. Becao-Djikuİsmail sahadayken hücum süreklilikleri yüksekti ama açıkçası Fenerbahçe, 10 kişilik rakipleri yorulunca tempoyu daha da artırdı.

10

ALİ ECE: KALİTE FARKI

İlk golde Fred'in Shandel pası ve Tadic'in göğüs asisti, Fenerbahçeli oyuncuların yeteneğinin üstünlüğünü açıkça ortaya koydu. İrfan Can Kahveci'nin ikinci golü ise tam tersine ders niteliğindeydi. Maçın en güzel golü Cenk Tosun'dan geldi. İsmail Kartal, deplasmandaki rakibine dominant oynamak yerine geride kaldı ve Beşiktaş maça 10 kişiyle döndü. Zaman ve materyaller yeterli değildi. (FANATİK)

11

FIRAT AYDINUS: 10 KİŞİ BEŞİKTAŞ'A DİRENDİ, FENERBAHÇE YOLLARINA DEVAM EDİYOR

Giden rakibini rahatlıkla yenmesi gereken Fenerbahçe, oldukça zorlu geçen derbide istediği 3 puanı almayı başardı. Ligde gol yiyemeyen Beşiktaş, Kadıköy derbisinde prestij mücadelesi için sahaya çıktı. G.Saray ile puan farkını kapatmak isteyen F.Bahçe, umutlarını sürdürmek için seyircisi karşısına çıktı. F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, forvet olarak Edin Dzeko'nun yerine Michy Batshuayi'yi seçti. Batshuayi'nin Beşiktaş'ın ağır savunması karşısında hızıyla attığı gol adeta İsmail Kartal'ın tercihini doğruladı. Fred'in pası ve Tadic'in pası da golü güzelleştiren hareketlerdi.

12

F.Bahçe, tıpkı sezon başında olduğu gibi sezona da coşku ve hırsla başladı ve Musrati araya girip golü atana kadar 3-4 sıralarda yer aldılar. Ancak golün ardından tempo düştü. Sarı-mavililer, özellikle Necip'in topallayan kanat oyuncusunu Ferdi ile birlikte kullanarak tehlike yaratmayı düşünüyor. İlk yarıda İsmail'in sakatlanması, Becao'nun kural gereği oyundan çıkması ve Musrati'nin ihraç edilmesi belki de maçın gidişatını ve o dakikalardan sonra olacakları değiştiren faktörlerdi.

13

Topu Fenebahçe'ye veren Beşiktaş, bekledi ve ele geçirilen toplarla ani hareketlerle golü atmak istedi. Bianconeri, 10 kişiyle gol yedikten sonra F.Bahçe'ye hücum etmeye çalıştı ancak Muci ile sadece bir pozisyon almayı başardı. İlk yarıda Beşiktaş'ın en kötü oyuncuları Necip ve Gedson'du. Muci biraz aktifti. F.Bahçe'de Ferdi ve Tadic öne çıkan isimler oldu. (ÖZGÜRLÜK)

14

FAİK ÇETİNER: YARIŞA DEVAM EDİN

İlk 30 dakika sonunda Batshuayi'nin antrenörünü haklı çıkaran golüyle maçın gidişatı netleşmeye başladı. Devre sonuna kadar F.Bahçe'nin gol peşinde koştuğunu, Beşiktaş'ın ise rastgele gol aradığını gördük. İkinci bölümde 10 oyuncuyla oynayan Beşiktaş'ın yeniden esir alındığını gördük. F.Bahçe'nin forveti İrfan Can'ın vazgeçilmez ayağıyla attığı golle farkı 2'ye getirince 'maç bitti' dedik. Golün ardından Batshuayi ve Dzeko yer değiştirdi (10 rakip birlikte oynarsa ne olur?). Fenerbahçe farkı artırmaya çalışırken, son 10 dakikada Semih'in yerine oyuna giren Cenk Tosun'un mükemmel golü, Fenerbahçe'nin aklını ve ayaklarını karıştırdı. Maçta yaşanmayan heyecan son 10 dakikada yaşanırken, F.Bahçe, “maçın devamı” dediği, öne geçebileceği zorlu rekabeti zor noktaladı. (FANATİK)

ERCAN GÜVEN: BELKİ BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDADIR

Batshuayi, neredeyse penaltıyla sonuçlanan topa dokunduktan bir dakika sonra penaltıyı Beşiktaş'a verdi. Gol atmak yerine penaltı kullansaydı İsmail Kartal, şampiyonluk bitmeden Dzeko-Batshuayi'yi seçmenin bedelini ödemek zorunda kalacaktı.

15

GÜRCAN BİLGİÇ: GERÇEKTEN 10'DAN 10'A KADAR OYNUYORLAR

3 Türk'ün durumu nedeniyle Krunic'in girebilmesi için Becao'yu çıkarıp Çağlar'ı oyuna eklemek zorunda kaldılar. Veya Krunic, 10 oyuncuyla oynayan Beşiktaş'a karşı Fenerbahçe'yi 10 oyuncuyla oynattı. Dzeko'nun yedek kulübesindeki ilk maçı maç öncesi “sakız” oldu. Batshuayi golü attığında “bunu söylememiş miydik?” Ekip sessizlik modunu etkinleştirdi. Aslında böyle paslı bir oyunda Dzeko daha kullanışlı. Ancak Batshuayi'nin attığı golü atamadı. 60 dakikadaki F.Bahçe mücadelesi ve son 30 dakikadaki Beşiktaş mücadelesi, Allah aklını korusun. (SABAH)

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İsmail Kartal şampiyonluk ihtimalini anlattı!İsmail Kartal şampiyonluk ihtimalini anlattı!
Beşiktaş 9 sezon aradan sonra kötü gidişatı tekrarladı!Beşiktaş 9 sezon aradan sonra kötü gidişatı tekrarladı!
''Artık ipler Galatasaray'ın elinde''''Artık ipler Galatasaray'ın elinde''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir