Bakutel fuarı yılın teknolojik trendlerini belirliyor

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini birleştiren kombinasyonlar, Uluslararası Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Fuarı Bakutel'e damgasını vurdu.

REKLAM

Azerbaycan'da düzenlenen uluslararası telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri fuarı Bakutel'de sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri daha fazla ilgi gördü.

Bu yılın ana trendi bu iki teknolojiyi birleştiren kombinasyonlardı.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nin geliştirdiği bu cerrahi gözlükler gibi. Gözlük, cerrahların ameliyat sırasında karşılaşacakları durumu çok daha detaylı görmelerini sağlar.

Dr. İsmayil Ferzeliyev gözlüğün faydalarını şöyle açıklıyor:

“Proje, ameliyat edilecek hastanın sanal anatomisi ile gerçek anatomisini birleştirmeyi amaçlıyor. Ameliyat sırasında gözlük takarak hastanın iç anatomisini inceleyebilirsiniz.
“Yani hastanın yüzüne baktığınızda deri altındaki kasları, sinirleri, damarları ve iskelet sistemini görebilirsiniz.”

23. Bakutel Fuarı'nda 20 ülkeden 192 firma bir araya geldi. Her zaman olduğu gibi start-up'lar bilgi teknolojileri alanında en yenilikçi ve ilgi çekici çözümleri geliştirdiler.

Tıpkı çevre dostu akıllı kalem gibi Değnek Memnun oldum. Elchin Aghazade, proje yöneticisi, akıllı kalem Asayla ilgili olan Nasıl çalıştığını şu ifadelerle anlattı:

“Wand, kağıda aldığınız her notu uygulama aracılığıyla akıllı telefonunuza gönderiyor. “Kağıda yazdıktan 30 dakika sonra mürekkep buharlaşıp yok oluyor, ancak bu arada uygulama verilerinizi sunucularımıza güvenli bir şekilde kaydediyor.”

Dünya Bankası'nın 2016 yılında yaptığı bir araştırma, Azerbaycan'ın ekonomik kaynaklarını çeşitlendirmek için güçlü büyüme potansiyeline sahip bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelmesi gerektiğini ortaya koydu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu raporu ciddiye aldığını söylüyor:

“Bilgi ve iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi ülkemizin önceliklerinden biridir. Ekonomik gelirimizi çeşitlendirme politikamızı sürdürüyoruz. “Bilgi ve iletişim teknolojileri bu açıdan büyük önem taşıyor.”

Azerbaycan bilgi ve iletişim teknolojileri açısından en gelişmiş 65. ülkedir. Bakü yönetimi dünya sıralamasında hızla yukarılara çıkmak için üç yıllık bir strateji geliştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir