Amerikalı bir papaz, kızının erkek arkadaşını vurması için 40.000 dolar karşılığında bir suikastçı kiraladı

Victorville'den 47 yaşındaki Samuel Pasillas, 13 Mart Çarşamba günü tutuklandı ve cinayete teşvik, cinayete yönelik komplo kurmak, cinayete teşebbüs ve ölümcül silahla saldırı suçlamalarıyla suçlandı.

Riverside Polis Departmanına (RPD) göre memurlar, 21 Ekim 2023 Cumartesi günü kurşun yarasıyla hastaneye gelen bir adama müdahale etti.

Adam soruşturmacılara hareket halindeki bir arabadan vurulduğunu ancak tıbbi tedavi için hastaneye gitmeyi başardığını söyledi.

Olayı takip eden RPD Soygun-Cinayet Şube Müdürlüğü dedektifleri, daha sonra olayın tetikçi saldırısı olduğunu öğrendi.


Kanıtlar ortaya çıktı

Kurban bir kadınla çıkıyordu ve kadının babasının daha sonra Victorville'de İspanyolca konuşulan bir kilisenin papazı olan Pasillas olduğu belirlendi.

Soruşturma sırasında dedektifler, babanın kiraladığı adamlarla buluştuğuna ve onlara kurban hakkında, o akşam nerede olacağı da dahil olmak üzere bilgi verdiğine dair kanıtlar buldu.

Ayrıca babanın adamlara yaklaşık 40.000 dolar ödediğini ve şüphelilerin saldırıdan önceki haftalarda kurban hakkında casusluk yaptıklarını da keşfettiler.

Long Beach'ten 55 yaşındaki Juan Manuel Cebreros, daha sonra tutuklandı ve cinayet işlemek için komplo kurmak, cinayete teşebbüs ve ölümcül silahla saldırı suçlamalarıyla Robert Presley Gözaltı Merkezine gönderildi.

Hem kendisi hem de Pasillas şu anda 1 milyon dolarlık kefaletle tutuluyor.

Soruşturma halen devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir