“Yol sayesinde yatırım geliri ve üretim artışı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş, Hatay gibi depremden etkilenen illerde 15 farklı kesimde 38 bin konuta erişim sağlayacak toplam 210 kilometre bağlantı ve imar yolunun altyapı dahil inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Osmaniye.

Uraloğlu, Osmaniye West'in (Sakezgeiyorum) Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu değişiminin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin liderliği altında başlatılan etkili ulaşım politikaları ile güçlü bir ekonomiye sahip olmasını sağlamak için büyük yatırımlar uyguladığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

2002 yılından sonra ulaşım alanında büyük işlere imza attıklarını vurgulayan Uraloğlu, devraldıkları bölünmüş yolun uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden yaklaşık 4,5 kat artırarak 29 bin 405 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

Bölünmüş yollarla birbirine bağlanan il sayısını 6'dan 77'ye çıkardıklarını söyleyen Uraloğlu, şöyle konuştu: “Başlattığımız otoyol seferberliği kapsamında ana akslarımızın neredeyse tamamını bölünmüş yola çevirdik. 2003'ten önce 1.714 kilometre, yani 3.726 kilometre olan ağ otoyolu.” dedi.

Yapılan otoyol ve köprüler hakkında bilgi veren Uraloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yapımı devam eden Aydın-Denizli yolumuz da bu projeler gibi tarihteki yerini alacak. Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolumuzun ihalesini yakın zamanda tamamladık. Gündemimizdeki bir diğer önemli yol projesi ise İç Anadolu Otoyolu olarak da bilinen Ankara-Akyazı Otoyolu'dur. Trafiğin geldiği Ankara-Gerede kesiminde halen ciddi trafik sıkışıklığı yaşıyoruz. Ankara ile Karadeniz istikametleri buluşuyor, “Çok şükür İstanbul-Sakarya-Akyazı Otoyolu arasındaki sıkışıklığı hafiflettik ve şimdi de güzergâhın arasındaki kısma İç Anadolu Otoyolu'nu yapmayı planlıyoruz. Akyazı ve Ankara.”

Bakan Uraloğlu, yeni otoyolların yapımına devam ettikleri gibi, mevcut otoyolların da üst yapısını yenileyerek sürüş konforunu ve güvenliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Uraloğlu, Tarsus-Adana-Gaziantep karayolunun Avrupa sınırından başlayarak İstanbul ve Ankara üzerinden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'ya uzanan karayolu ağının önemli bir bölümünü oluşturduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

“Bugün açılışını yaptığımız Osmaniye Batı Kavşağı'nın inşaat işlerini de kapsayan Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu ve Toprakkale-İskenderun Otoyolu'nun 213 kilometrelik bölümünün üst yapısını da yeniliyoruz. sadece Osmaniye Doğu Kavşağı ile sağlanıyordu. Ancak şehir hızla gelişiyor Gelişme, araç sahipliği ve artan trafik nedeniyle şehir merkezinden otoyola ikinci bir bağlantı hattına ihtiyaç duyduk ve bu kapsamda Osmaniye Batı Kavşağı'nı hayata geçirdik. Projemiz, 66 metrelik köprüyü ve toplam 3,8 kilometrelik bağlantı yollarını hızla inşa ederek “Büyüyerek şehrin batı kesiminde otoyola en kısa ve hızlı ulaşımı sağladık”.

“Yollar tıpkı fabrikalar, enerji ve teknoloji gibi ekonominin, üretimin ve sanayinin omurgasıdır.”

Mersin ve Adana'dan şehrin batısına doğru trafiğin kat ettiği mesafeyi 4 kilometre kısalttıklarını hatırlatan Uraloğlu, bunun yılda toplam 68 milyon lira tasarruf sağlayacağını söyledi.

Bu sayede birkaç yılda yapılan kamu yatırımının karşılığının alınacağını anlatan Uraloğlu, çevreye zarar veren araçlardan kaynaklanan karbon emisyonunu da 3 bin 514 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlanacağının altını çizdi.

Karayolu ağının sunduğu hızlı ve kesintisiz erişim sayesinde geçtiği her bölgeye yatırım getirdiğini vurgulayan Uraloğlu, şöyle konuştu: “Yol sayesinde yatırım geliri ve üretim artıyor. Çiftçi ürününü satıyor, turist geziyor Sanayici ihracat yapıyor, nakliyeci taşıyor. malzemelerini güvenli, güvenli ve zamanında temin ediyoruz. “Sanayi gelişiyor, ülke gelişiyor, ekonomi büyüyor ve istihdam oluşuyor.”

Bunun en güzel örneğinin Osmaniye'de olduğunu belirten Uraloğlu, şöyle konuştu:

“Osmaniye, karayolunun hizmete girdiği 1990'lı yıllarda bir ilçe iken, birkaç yıl içinde il olmuştur. Tarımsal verimliliğine sanayi ve ticari yatırımları da ekleyen ilimiz, bu süreçte hızla büyümüş ve nüfusu 4 kat artmıştır. Yani yol, tıpkı fabrikalar, enerji ve teknoloji gibi “Ekonominin, üretimin ve sanayinin omurgasıdır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde o günden bu yana Osmaniye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 28 milyar Pound'un üzerinde yatırım yaptık. 2002.”

Depremden etkilenen kentlerde çalışmalar

Uraloğlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat 2023 depreminin ardından afetten etkilenen kentlerde bağlantı ve imar yollarının yapımına başlandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüzün de desteğiyle 15 yılda 38 bin konuta ulaşım imkanı sağlayan toplam 210 kilometre bağlantı ve geliştirme yolunun altyapıyla birlikte yapım çalışmalarına devam ediyoruz. Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Osmaniye Akyar gibi depremden etkilenen illerde ayrı bölümler halinde 1820 kalıcı konutun ulaşımı için 887 milyon lira proje bedeliyle 7.1 kilometrelik yol yapıyoruz. Bu yıl sonuna kadar 6,6 kilometrelik kısmın tamamı Osmaniye'nin ulaşım ağını güçlendirmek adına hayata geçirdiğimiz projeler elbette otoyol projeleri. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte Mersin'i de hızlı tren hızıyla buluşturacağız. -Ülkemizde yapımı devam eden en önemli demiryolu projelerinden biri olanAdana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında “Her şey yolunda giderse mesafeyi 312,5 kilometreye, yolculuk süresini ise 6 saat 23 dakikadan sadece 2 saat 15 dakika.”

Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, yönetim olarak daha güvenli, daha konforlu, daha hızlı, daha dengeli ve sürdürülebilir bir ulaşım sisteminin inşası için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu: Yol sayesinde yatırım geliri ve üretim artışı

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık'ın konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından Bakan Uraloğlu işçilerle selfie çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir