Türkiye'nin sekizinci insani yardım gemisi Gazze'ye doğru yola çıktı

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye, İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze Şeridi'ndeki sivillere insani yardım sağlamaya devam ediyor.

Son olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan sekizinci insani yardım gemisi bugün saat 13.00'te Mersin Limanı'ndan yola çıkacak.

Mersin limanında yükleme faaliyetleri devam eden insani yardım gemisiyle Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına toplam 2 bin 960 ton ağırlığında 125 bin gıda kolisi gönderilecek.


Bugüne kadar Filistin halkına 13 uçak ve 7 gemi yola çıktı.

Türkiye, AFAD koordinasyonunda ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 13 uçak ve 7 gemiyle Filistin halkına insani yardım malzemesi gönderdi.

Feribot, hava taşımacılığı ve yerel satın alma yoluyla ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) işbirliğiyle gönderilen toplam insani yardım malzemesi 39.607 tona ulaştı.

Ayrıca Gazze Şeridi'ndeki sivillerin su ihtiyacının karşılanması kapsamında Mısır Kızılayı işbirliğiyle Mısır'dan şişelenmiş su temini projesi hayata geçirildi. Böylece bölgeye her hafta 5 tır sevk edilirken, bugüne kadar teslim edilen toplam su miktarı ise 1.126 ton oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir