Tatilciler geri dönüyor – Son haberler

Türkiye'nin büyük bir kısmı 9 günlük Ramazan Bayramı'nda seyahat ediyordu.

Tatilcilerin etkisiyle Tekirdağ-İstanbul karayolunda trafik bazı yerlerde durma noktasına geldi.

Ege Bölgesi'nden Çanakkale istikametine geçerek İstanbul'a geçmek isteyen sürücüler Tekirdağ d-100 otoyolunu kullandı. Sabah saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu maksimum seviyelere çıktı.


Anahtar kavşakta şenlikli yarış

“Kilit düğüm noktası” olarak adlandırılan ve 43 ilin kavşağında yer alan Kırıkkale'de tatilden dönen yoğunluk bugün de artarak devam ediyor.

Ramazan Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşlar, dönüş yolculuğunda Kırıkkale'de uzun araç kuyruğu oluşturdu.

Kırıkkale-Ankara, Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayollarında trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorlanırken, polis ekipleri ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolu ekipleri de Kırıkkale-Ankara Karayolu'nda bazı kavşaklarda normal ulaşımın sağlanması için önlem aldı. Yarın otoyolda trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

Tatilciler evlerine dönüyor


70 kilometrelik araç kuyruğu

İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan ve 21 ilin geçiş noktası olan Karabük'ün Kemikli rampalarında tek yön tatil telaşı yaşanıyor. Çerkeş gişelerinden Gerede'ye kadar yaklaşık 70 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Marmaraereğlisi, Yenice, Yeniçiftlik, Sultanköy kesimleri trafiğin yoğunlaştığı yerler oldu.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde herhangi bir korku yaşanmadı. Bazı yerlerde sıkışıklık yaşansa da trafik genel olarak sakindi.

Deniz yolunu kara yoluna tercih edenler de oldu. Özellikle Yalova iskelelerinde her yıl yaşanan yoğunluk henüz kendini göstermiş değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir