Refah'tan ABD'deki üniversite öğrencilerine teşekkür: Mesaj alındı

Refah'a sığınan 43 yaşındaki Ebu Yusuf Hamed, ABD'deki Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve dünyanın birçok üniversitesine yayılan Gazze'ye destek gösterileri karşısında sessiz kalmadı.

Hamed, Refah çadırlarına sprey boyayla İngilizce “Gazze'yle dayanışma içinde olan öğrencilere teşekkür ediyoruz. Mesaj ulaştı”, “Amerikan üniversitelerine teşekkür ederiz” ve “Columbia öğrencilerine teşekkür ederiz” ifadelerini yazdı.

AA muhabirine konuşan Hamed, “ABD'de Gazze'ye destek gösterileri düzenleyen öğrencilere çadırlara yazılar yazarak teşekkür ettiklerini” belirtti.

Hamed, yıkılan evlerinin duvarları yerine çadırlara şükran sözleri yazmaları gerektiğini söyledi.

Dünyadaki ülkelerden bu öğrencileri örnek almalarını isteyen Hamed, Gazze'nin yanında olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.


ABD'deki üniversitelerde Filistin'e destek gösterileri

Columbia Üniversitesi'ndeki Filistin'i destekleyen öğrenciler, okulun Gazze'deki soykırımı ve Filistin'in işgalini destekleyen şirketlere devam eden mali yatırımlarını protesto etmek için kampüs bahçesinde oturma eylemi başlattı.

Üniversite yönetiminin talebi üzerine polis 108 öğrenciyi gözaltına alırken, okul yönetimi de eyleme katılan yaklaşık 80 öğrenciyi okuldan uzaklaştırdı.

Columbia Üniversitesi'ndeki Filistin yanlısı gösteriler, New York Üniversitesi (NYU), Yale Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Tufts Üniversitesi, New School ve Üniversite gibi ABD'deki diğer büyük yüksek öğretim kurumlarına da yayıldı. Kuzey Carolina'nın.

Öte yandan İsrail yanlısı siyasetçiler ve gruplar, ABD'deki öğrenci protestolarının “antisemitizm” oluşturduğunu iddia ederek, protestoları dağıtmak için Ulusal Muhafız birliklerinin konuşlandırılması çağrısında bulundu.

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesi İslam Merkezi'ne Ramazan Bayramı'nda düzenlenen saldırı, Müslüman öğrencileri ve cemaat mensuplarını da ilgilendirirken, antisemitizm suçlamaları devam ederken, İslamofobi vakalarındaki artış bir kez daha dikkat çekti. Birleşik Devletler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir