“OSB KOBİ’leri Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, binlerce imalatçı firmanın uzun yıllardır dile getirdiği KOBİ OSB projesinin büyük bir adım atacak stratejik bir hamleye dönüştüğünü söyledi. BTSO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle şehrin geleceği için dönüm noktası. İsmail Kuş, şunları söyledi: “KOBİ'lere yönelik OSB'lerimiz, operasyonlarımızı ölçek ekonomisine uygun hale getirerek, kapasite artışlarına imkan vererek, modern lojistik imkanlarıyla destekleyerek, Bursa'yı çok daha rekabetçi hale getiriyor.

BTSO Mart ayı Yönetim Kurulu toplantısı, yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Oda Hizmetleri Binasında gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, dünyanın yeniden şekillendiği bir geçiş sürecine tanıklık ettiğini söyledi. Bu dönemde ekonomi yönetimi iletişim kanallarının sürekli açık olmasının iş dünyasının moral ve motivasyonunu artırdığını kaydeden İsmail Kuş, şöyle konuştu: “Mart ayında Sayın Yardımcımız gibi ekonomi yönetiminde söz sahibi olan isimleri ağırladık. Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan'ın Odamızda yer aldığı bu toplantılarda 55 bin üyemizin fiyat istikrarından finansman maliyetlerinin düşürülmesine kadar beklentilerini paylaştık. Enflasyon muhasebesi Odamızın talepleri doğrultusunda bugüne kadar üretimden istihdama, ticaretten ihracata kadar pek çok düzenleme hayata geçirildi. Son dönemdeki taleplerimizin de en üst düzeyde karşılanacağına inanıyoruz” dedi.

'Güçlü şehir hedefi için çalışıyoruz'

BTSO'nun 11 yıldır ortaya koyduğu vizyon ve projelerle bilgi ve tecrübenin paylaşıldığı, birlik ve beraberliğin vücut bulduğu örnek bir uzmanlık merkezi haline geldiğini kaydeden İsmail Kuş, geleceği olan bir şehir için değer üretmek istediklerini vurguladı. sadece bugün değil gelecekte de güçlü. “Bu nedenle her projemizi gelecek nesillere odaklanarak oluşturduk.” İsmail Kuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Katma değerli üretimi, nitelikli istihdamı, modern ulaşımı ve güçlü ticari bağlantılarıyla sadece ülkemizde değil dünyada da çekim merkezi olmayı başarmış bir Bursa hedefliyoruz. . Ancak artan nüfus, hızlı kentleşme ve plansız üretim tesisleriyle birlikte Bursa trafik, çevre, hava kirliliği gibi sorunlarla boğuşan bir şehir haline geldi. Öte yandan sınırlı alanlarda üretim ve ihracat yapmak zorunda kalan firmalarımız şehir içinde plansız sanayi alanlarında sıkışıp kaldı. Üstelik bu firmalar özellikle lojistik sektöründe kendilerini rekabette öne çıkaracak fırsatlardan da mahrum kalıyor. “PMI OSB projesi, firmalarımızın talepleri ve her geçen yıl daha kaliteli ve rekabetçi bir üretim alanına olan ihtiyacın giderek daha fazla dile getirildiği Bursa'mızın ihtiyaçları doğrultusunda doğdu.”

İsmail Kuş, binlerce üretici firmanın uzun yıllardır dile getirdiği taleplere BTSO KOBİ Meclisi çalışmaları ile şekil verdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bursa Büyükşehir Belediyemiz iş birliğiyle KOBİ OSB projemiz, stratejik bir hamleye dönüştü. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçireceğimiz KOBİ OSB'lerimiz, işletmelerimize ölçek ekonomisi sağlayacak, kapasite artışlarına olanak sağlayacak, modern lojistik imkanlarla desteklenecek ve dolayısıyla Bursa'mız Çok daha rekabetçi bir yapıya sahip olacak.Mevcut üretim alanlarında dahi şehir ve kırsal ekonomiye önemli katkı sağlayan KOBİ'lerimiz, planlanan sanayi gelişmelerinde ihracatı, istihdamı ve toplam ciroyu önemli ölçüde artıracak.Benzer şekilde lojistik merkezlerimiz de artacak. Entegre ve modern ulaşım bağlantılarıyla şirketlerimizin rekabet gücü. Ayrıca yeni rezerv alanlarının oluşmasıyla Bursa kentsel dönüşüm süreçlerini daha verimli yönetecek, şehrin trafik yükü hafifleyecek, hava kirliliği ve çevresel etki açısından daha ideal bir yapıya kavuşacak. Bu kapsamda büyükşehir belediyemizle imzaladığımız iş birliği protokolünün başta imalatçı KOBİ'lerimiz olmak üzere Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

SEÇİMSİZ DÖRT YILLIK DÖNEM DİKKATLE ÇALIŞILMALI

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, 31 Mart Pazar günü yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatarak seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. Seçimlerin tamamlanmasıyla Türkiye'nin ekonomik istikrar ve kalkınma odaklı 4 yıllık seçimsiz bir dönem geçireceğini belirten Uğur, şöyle konuştu: “Hep birlikte ülkemizin yeniden hedeflenen büyüme rakamlarına ulaşmasını sağlayacağız. orta vadeli programın rehberliğinde üretim, yatırım, istihdam ve ihracat. Bu konuda üyelerimizin istek, öneri ve beklentilerini doğrudan hükümetimize aktarmaya devam ediyoruz. Ekonomik reformların ve yapısal dönüşümün bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Bursa iş dünyası olarak daha fazla üretim, daha fazla ihracat, daha fazla istihdam bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir