Meksika, ülkede kuş gribi alt tipinden kaynaklanan ilk DSÖ ölümünü doğrulamadı

Başkan Andrés Manuel Lopez Obrador'un Ulusal Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısı öncesinde Sağlık Bakanı Jorge Alcocer, DSÖ'nün ülkede A (H5N2) virüsünden bir kişinin öldüğü yönündeki açıklamasına ağırlık verdi.

DSÖ'nün “yanlış” bir açıklama yayınladığını öne süren Alcocer, şöyle konuştu: “WHO'nun yayınladığı bildirimin çok kötü olduğunun altını çizmek isterim çünkü ölümcül bir vakadan bahsediyor, o şekilde gelişmemiş, bu kişi hastalıktan ölmüş. başka bir sebep” dedi.

Alcocer, DSÖ'nün bahsettiği 59 yaşındaki kişinin A (H5N2) virüsünden değil, diyabet ve böbrek yetmezliğinden kaynaklanan komplikasyonlardan öldüğünü açıkladı.

DSÖ açıklaması

DSÖ yazılı açıklamasında, Meksika sağlık yetkililerinin A (H5N2) virüsü ile enfekte kişilerde teyit edilmiş ölümcül bir vakayı DSÖ'ye bildirdiği belirtildi.

Virüsün Meksika eyaletinde yaşayan bir kişide tespit edildiği belirtilmesine rağmen bunun dünyada ilk kez bir insanda bulunan laboratuvar onaylı ilk A(H5N2) vakası olduğu bildirildi.

Bu vakada “virüse maruz kalmanın” kaynağının henüz bilinmediği belirtilmesine rağmen, A(H5N2) virüsünün Meksika'daki kümes hayvanlarında bulunduğunun bildirildiği hatırlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir