Hollanda'da 15 şehirde İslam'ı anlatmak amacıyla Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Hollanda'daki Muslim Perspective Foundation'a bağlı “Neden İslam” biriminin liderleri ve gönüllüleri, 15 şehirde “İslam'a Davet” adlı etkinlik düzenledi.

Etkinlikte Kral Günü'nü kutlamak için şehir merkezine gelenlere Felemenkçe tercümesi ile Kur'an-ı Kerim hediye edildi, İslam'ı anlatan kitapçıklar dağıtıldı ve İslam anlatıldı.

Rotterdam kentinde Kur'an-ı Kerim dağıtımı yapan “Neden İslam” Birimi Başkanı Bekir Ekinci, amaçlarının gayrimüslim Hollandalılara Kur'an-ı Kerim dağıtmak, İslam'ı anlatmak ve Kur'an'ı öğrenmelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi. .

Ekinci, “Eğer gerçekten İslam'a karşı samimilerse bu vesileyle onları İslam'a davet ediyoruz. Elhamdülillah bugün en az 5 kişinin İslam'a girmesine vesile olduk. Burada 5 kişi İslam'la şereflendi.” dedi.

Hollanda'da son yıllarda İslam'a ilginin büyük olduğunu belirten Ekinci, şöyle konuştu: “Kuran'a talep var. Birçoğu mutlaka Kur'an okuyacağım diyor. Bu sayede Allah'ın izniyle, Birçok insanın İslam'la tanışmasına veya İslam'a geçmesine vesile oluyoruz.” ” dedi.

Ekinci, “Sadece Rotterdam'da değil, 15 şehirde de stant kurduk, özellikle de bugün Kral'ın doğum günü olması nedeniyle. Kral Günü'nde pek çok kişinin sokağa çıkması bizim için iyi bir fırsat oldu.” dedi.

Etkinliğe katılan ve Kur'an-ı Kerim hediye edilen Tara Mercera, etkinliğin çok güzel olduğunu belirterek, “İnsanlara ilham vermek, İslam'ı başkalarıyla paylaşmak ve ihtiyaç sahiplerine İslam'ı anlatmak harika bir eylem” dedi. ve dinden uzaklaşmış olanlar.” değerlendirmesini yaptı.

Mercera, “Evet okuyacağım. Bence çok ilginç. İncil'i okudum, şimdi de Kuran'ı okuyacağım. Bakalım bana nasıl bir bakış açısı kazandıracak, içinde ne gibi güzellikler bulacağım.” dedi.

Daha önce dini kitap okumadığını söyleyen Silke Hofman, Kur'an-ı Kerim dağıtmanın çok güzel olduğunu ve mutlaka okuyacağını söyledi.

Aty Blaauboer, “Mutlaka okuyacağım. Kur'an'dan aldığım güzellikleri torunlarıma aktaracağım.” dedi.


Hollanda'da “Kral Günü”

Hollanda'da Kral Günü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kral Willem-Alexander ve eşi Kraliçe Maxima ile diğer aile bireyleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Emmen kentinde bekleyen halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı, kutlamalar için günler önceden hazırlandı, sonrasında kutlama ve etkinliklere katıldı. İnsanları selamlamak.

Turuncu renklerle dekore edilen ülkede, büyükşehirlerin yanı sıra diğer şehirlerde de etkinlikler düzenlendi. Turuncu kıyafetler giyilen ve sokaklarda geleneksel oyunların oynandığı etkinliklere özel geleneksel yemekler hazırlandı.

Kral Günü'nde insanlar sokaklarda tezgahlar açarak diledikleri ürünleri satabiliyorlar. İkinci el ürünler genellikle kurulan tezgahlarda satılıyor.

Daha önce “Kraliçe Günü” olarak kutlanan günün adı, 11 yıl önce Kral Willem Alexander'ın tahta çıkmasından sonra “Kral Günü” olarak değiştirildi. Hollanda'nın ulusal bayramları arasında yer alan kutlamalar, Kraliçe Wilhelmina'nın doğum günü olan 31 Ağustos 1885'te başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir