Gazze ölüme terk edildi! İsrail BM'ye bilgi verdi: Artık gıda konvoylarının girmesine izin verilmeyecek…

Komiser General Philippe Lazzarini, “Gözlerimizin önünde yaşanan trajediye rağmen, İsrailli yetkililer Birleşmiş Milletler'e UNRWA'nın kuzeye gıda konvoylarını artık onaylamayacaklarını bildirdiler” dedi.

Komiser General Philippe Lazzarini dün yaptığı açıklamada, İsrail yetkililerinin artık UNRWA'nın Gazze'ye yardım göndermesine izin vermeyeceğini belirterek, şunları söyledi: “Filistinlilerin ana can damarı olan kuzey Gazze'ye hayat kurtaran yardımların ulaştırılması engelleniyor. Mülteciler. Gözlerimizin önünde yaşanan trajediye rağmen İsrailli yetkililer, Birleşmiş Milletler'e artık herhangi bir yardıma onay vermeyeceklerini bildirdi. UNRWA'nın Gazze'de görevlerini yerine getirmesinin engellenmesi, kıtlığa doğru gidişi hızlandıracak ve çok daha fazla insanın açlık, susuzluk ve barınma sıkıntısı nedeniyle ölmesine neden olacaktır” dedi.

3

“AÇLIK DÜZEYİ CİDDİ”

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, açıklamanın ardından paylaştığı mesajda şunları söyledi: “UNRWA gıda dağıtımını engellemek, açlıktan ölmek üzere olan insanların hayatta kalmasını etkili bir şekilde engelliyor. Bu kararın derhal geri alınması gerekir. Açlığın seviyesi çok ciddi. “Yiyecek dağıtımına yönelik tüm çabalara yalnızca izin verilmemeli, aynı zamanda yiyecek dağıtımları da derhal hızlandırılmalıdır” dedi.

(DHA)Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Yerel seçimler 2024
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Taksi şoförü ile yolcu arasında çıkan kavga, Taksici ile yolcunun “hızlı gitmiyordun” kavgası kameralara yansıdı!
Adana'da rahatsız eden görüntüler!Adana'da rahatsız eden görüntüler!
Tek katlı evler kar altında kaldı!  2 metreye ulaştıTek katlı evler kar altında kaldı! 2 metreye ulaştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir