Filistinli cerrah Ghassan Abu Sitte'nin Hollanda'ya girişi yasaklandı

İnsan hakları örgütü The Rights Forum'dan yapılan yazılı açıklamada, Glasgow Üniversitesi'nin Filistin asıllı rektörü Abu Sitte'nin Amsterdam Üniversitesi'ne ve kendi kurumlarının düzenlediği bir konferansa konuşma yapmak üzere davet edildiği belirtildi. gelecek hafta.

Açıklamada, Almanya'nın Abu Sitte'ye uyguladığı bir yıllık Schengen bölgesine giriş yasağı nedeniyle cerrahın Almanya ve Fransa'dan sonra Hollanda'ya girişinin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, Abu Sitte'nin önümüzdeki hafta bazı Hollandalı parlamenterlerle görüşeceği ve Hollanda'nın Almanya ve Fransa örneğini takip ettiği belirtildi.

Açıklamada Haklar Forumu direktörü Gerard Jonkman'ın şu ifadeleri yer alıyor:


“Ebu Sitte'nin Hollanda'ya girişinin de reddedilmesi şok edicidir ve bizim açımızdan kesinlikle kabul edilemez. Hükümetimiz görünüşe göre Ebu Sitte'nin konuşmasını Hollanda'nın İsrail'le yakın ilişkilerine ve Gazze'deki suç ortaklığına yönelik bir tehdit olarak görüyor. katliam “Karar, ifade özgürlüğü gibi temel özgürlüklere tamamen aykırıdır.”

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasının ardından 9 Ekim 2023'te bölgeye giden ve 40 gün görev yapan Glasgow Üniversitesi'nin Filistinli rektörü Abu Sitte, Gazze'deki deneyimlerini anlatmak üzere Berlin konferansına davet edildi. Nisan ayında ülkeye girişi yasaklandı.

Ebu Sitte'nin, 4 Mayıs'ta Fransız Parlamentosu'nun üst meclisi olan Senato'da “Fransa'nın Filistin'de uluslararası hukukun uygulanmasındaki sorumluluğu” konulu etkinlikte konuşma yapmak üzere gittiği Paris havaalanında Fransız topraklarına girmesine izin verilmedi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir