Erdoğan'dan Rusya'dan açıklama: Minnettarız – Dünya Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in haftalık basın toplantısında yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ukrayna ile Rusya arasında barış için atılan adımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduğunu ifade eden Zaharova, şunları kaydetti: “Kolektif Batı'nın tüm gezegene dayattığını anlayan dünya, barışı, barışçıl bir senaryoyu, barışçıl çözümü giderek daha aktif bir şekilde destekliyor. Yıllardır yaptığımız gibi bu yöndeki tüm tekliflerin samimiyetini sorgulamadan herkese minnettarız.Kolektif Batı'nın barışı artırmaya yönelik bitmek bilmeyen saldırgan açıklamalar yaptığı bir dönemde bu, barışa giden yolda çok önemli bir mesajdır. Gerginliklerin devam etmesi, silah temininin sürdürülmesi ve terör faaliyetlerine destek verilmesi. Bunun için herkese minnettarız. “Bu, Türk tarafının ve bizzat Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inisiyatifi için de geçerlidir” dedi.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'da 15-17 Mart tarihleri ​​arasında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 87,28 oyla kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin'i arayarak telefonda tebrik etti ve Putin'e şunları söyledi: “Ukrayna'da müzakere masasına dönün. Bu konuda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazırız” dedi.
Bu içerik Ufuk Dağ tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bitlis semalarında Starlink uyduları böyle görüldü!Bitlis semalarında Starlink uyduları böyle görüldü!
AK Parti İstanbul il başkanı Kabaktepe: CHP genel başkanının İstanbul'a girişi yasaklandıAK Parti İstanbul il başkanı Kabaktepe: CHP genel başkanının İstanbul'a girişi yasaklandı
Bayraktar TB3 SİHA testi başarıyla tamamladıBayraktar TB3 SİHA testi başarıyla tamamladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir