En son haberler | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadın cinayetlerine açık mesaj: Cezasızlık algısına kesinlikle izin vermeyeceğiz

Son Haber: AK MYK Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeniden bir araya geldi. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kamera karşısına geçti. Toplantıda Çelik, son günlerde öfke uyandıran cinayet ve cinsel istismar haberlerine ilişkin “cezasızlık algısının ortadan kaldırılacağını” vurgulayarak, infaz yasasının da revize edileceği mesajını verdi.

“Siyasetin üzerine düşen görevler gözden geçirilecek”

Çelik, son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin konuşmasında şu mesajları dile getirdi:

  • Tüm bu olaylardan dolayı son derece üzgünüz. Siyasetin görevleri, icra kanunu veya diğer düzenlemelerle ilgili olarak gözden geçirilecek.

ERDOĞAN: CEZASIZLIK ALGILANMASINA KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ

  • Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği net mesaj şudur: Cezasızlık algısına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu eylemlerin cezasız kalacağı algısını yaratmaya çalışıyorlar. Bu eylemleri gerçekleştirenlerin bu yerlerden nasıl çıktıklarını, psikiyatri kliniklerinden mi, tutukluluk yargılamalarını mı, bu eylemleri tekrar nasıl gerçekleştirdiklerini de araştırıyoruz. MYK’da cezasızlık algısının oluşmasını önlemek için kapsamlı bir program var. Adalet Bakanımız da bu kapsamda bilgi veriyor.

“ŞİMDİYE KADINA KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN BİRÇOK ADIM ATTIK”

  • En hassas olduğumuz konu bu. Şu ana kadar kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda büyük ilerleme kaydettik. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın sokakta ve işyerinde özgürce hareket edebilmesi için bugüne kadar yaptıklarımızın daha iyisini yapacağız. Kadının güvenliği ülkemizin güvenliğidir, medeniyetin güvenliğidir.

  • AK Parti grubumuz, TBMM’de çocuklara yönelik şiddetin araştırılması için bir komisyon kurulması yönünde girişimde bulunacak.

SOSYAL MEDYAYA YÖNELİK DÜZENLEMELER OLACAK MI?

  • Yasalar çerçevesinde hareket ettiğimiz sürece, konu çocukları korumaya gelince çok acımasız olmalıyız.

ERDOĞAN PUTİN’LE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Toplantıda Erdoğan, Putin’in doğum gününü kutladı.

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir