Dilan Polat bir saatte 150 bin takipçi kazandı

Kara para aklama suçundan tutuklanarak 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davada Engin Polat ve diğer tutuklu 3 sanık çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. dava bugün görüldü.

Duruşma saat 10.30'da başladı ve yaklaşık 30 dakika sürdü. Mahkemenin tutuklu 4 sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine karar vermesinin ardından Dilan Polat, çığlıkları ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gündeme geldi. Cezaevinden tahliye kararının ardından Dilan Polat, sosyal medyayı aktif kullanımı sayesinde son birkaç saatte 150 bin takipçiye ulaştı.

NE OLDU?

1 Kasım 2023'ten itibaren İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da bulunduğu 24 şüpheli tutuklandı.
Soruşturma kapsamında aralarında Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu'nun da bulunduğu 16 şüpheli tutuklanırken, hakim 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

Dilan2

Sulh Ceza Hakimi, 14 Haziran'da aylık tutukluluk incelemesinde Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai'yi sorguya aldı. Tepe Adli denetime ilişkin hükümlerin uygulandığına ve tahliyesine karar verdi.

Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, 19 Ağustos'ta 8. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutukluluğa itiraz dilekçesi verdi. Bu kapsamda Dilan Polat'ın tahliyesine karar verildi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir