“Dijital Öğrenme Köprüsü” projesi hayata geçirildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, öğrencilerin akademik araştırma veya ulusal ve uluslararası projelerin hazırlanması sırasında istatistiksel bilgi ve veri kaynaklarına yönelik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir proje hazırlandı.

Bu kapsamda Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (GDO) tarafından hazırlanan, öğrencilerin derslerde, araştırma ve proje çalışmalarında kullanabilecekleri web sitelerinin yer aldığı “Dijital Öğrenme Köprüsü” lise öğrencilerinin kullanımına “ogmmaterial” üzerinden sunuldu. .eba .gov.tr”.


Kendini sürekli geliştirmeyi ve zenginleştirmeyi hedefler.

“Dijital kütüphaneler, arşivler ve gazete yayınları”, “Akademik araştırma siteleri”, “Online ders ve dersler” ve “İstatistiksel veri kanalları” olmak üzere 4 bölümden oluşan “Dijital Öğrenme Köprüsü”, yerli ve yabancıyı bir arada sunuyor.

Öğrenciler “Dijital kütüphaneler, gazete arşivleri ve yayınlar” bölümünde Türkiye'den ve dünyadan gazete ve gazetelerin arşivlerine ulaşabilecekler. Aynı zamanda dijital kütüphanelerde yer alan eserler aracılığıyla istediğiniz içeriklere ulaşabilecek, dijital ansiklopedi ve dergileri okuyabileceksiniz.

“Akademik araştırma siteleri” bölümünde bilim ve sosyal bilimler alanında gerçekleştirilen çalışma ve projelere ilişkin web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca istatistiksel verilere ihtiyaç duyulduğunda yerli ve yabancı sitelerin yer aldığı “İstatistiksel Veri Kanalları” bölümünü kullanabilirsiniz.

“Online Ders ve Kurslar” bölümünde eğitim, mühendislik, teknoloji, kültür, hukuk, sanat, yapay zeka, kişisel ve iş dünyasının gelişimi gibi alanlarda çok sayıda yerli ve yabancı kurs ve derslere ulaşabilirsiniz. Bu bölümde ayrıca dünyanın önde gelen üniversitelerinin sunduğu açık kaynak derslere de erişebilirsiniz.

Öğretmenlerin farklı alanlardaki çalışma ve projelerinde kullanabilecekleri bağlantılardan oluşan “Dijital Öğrenme Köprüsü”nün içerik yapısının sürekli olarak geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, İstanbul Üniversitesi'nin Gazeteden Tarihe Bakışı, YÖK Tez Merkezi, Dergipark, BTK Akademi, HEMBA, Bilgeiş, TÜİK İstatistik gibi birçok alanda kullanılacak. Veri Portalı, TÜBİTAK, TUSAŞ, ASELSAN ve Yeşilay. Yerel bağlantıların yanı sıra edX, İnternet Felsefe Ansiklopedisi, Google Veri Arama, Google Akademik, Science.gov, Europeana, Azerbaycan Milli Kütüphanesi, OECD Verileri gibi yabancı bağlantılar da bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir