Borrell'in Gazze Açıklaması: Kalıcı barışa ulaşmanın tek yolu iki devletli çözümdür

Avrupa Birliği'nin (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, X Tasarısı için İsrail'in Gazze'ye yönelik altı ay süren saldırıları sırasında uluslararası toplumun ve AB'nin konumunu değerlendirdi.

“Geçen hafta (uluslararası yardım kuruluşu) World Central Kitchen (WCK) personelinin İsrail ordusu tarafından öldürülmesi, (daha önce öldürülen) yaklaşık 200 yardım görevlisine ve 32.000'den fazla Filistinliye eklendi.” Borrell, saldırılarda 150'den fazla çalışanını kaybeden Birleşmiş Milletler (BM) ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) dahil olmak üzere tüm insani kuruluşlara saygısını ifade ettiğini söyledi.

Borrel şunları söyledi:


“Tutuklular serbest bırakılıp ateşkes sağlandıktan sonra siyasi geçiş derhal hayata geçirilmelidir. Kalıcı barışa ulaşmanın tek yolu iki devletli çözümdür. AB, tüm uluslararası toplumla birlikte etkili destek sağlamaya hazırdır. adım adım.”

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk ve 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 175 Filistinli öldürüldü, 75 bin 886 kişi de yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir