Antalya'da teleferik kazasına 13 gözaltı kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Tunç, bir vatandaşın hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili Antalya Savcılığı tarafından başlatılan adli soruşturmanın titizlikle devam ettiğini duyurdu.

Tunç, soruşturma kapsamında kazanın nedeninin ve sorumlularının belirlenmesi amacıyla 1 kamu başkan yardımcısının koordinatörlüğünde 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bir komisyon oluşturulduğunu belirtti. İdare Savcısı ve 1 Cumhuriyet Savcısı, olay yerinde detaylı inceleme yaparak keşif çalışması yaptıklarını duyurdu.


Kaza, yük taşıyıcı direklerin bağlantı noktasında kırılma nedeniyle meydana geldi.

Bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporda, kazanın teleferik destek direklerinin bağlantı noktalarındaki bağlantı elemanlarının yetersiz olması ve destek direklerindeki makara sistemlerinin hasar görmesi nedeniyle destek direği bağlantı noktasında meydana geldiği değerlendirildi.


13 gözaltı kararı

Adalet Bakanı Tunç, kazanın ardından etkilenen firmanın acil eylem ve tahliye planının bulunmadığının tespit edildiğini, aralarında teleferik hattını işleten firma, yöneticiler ve yöneticilerin de bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını duyurdu. Teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firma çalışanları.

Tunç, mesajını paylaştı: “Hepimizi üzen kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir