ABD onayladı! İsrail, Hamas'ın üç numarası Mervan İsa'yı öldürdü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan düzenlediği basın toplantısında İsrail'in, Hamas'ın en üst düzey üç askeri yetkilisi Marwan Issa'yı bu hafta başlarında düzenlenen bir saldırıda öldürdüğünü doğruladı. Sullivan, “Diğer üst düzey liderler muhtemelen Hamas tünel ağının derinliklerinde saklanıyor ve onlar için de adalet gelecek. Biz bunun sağlanmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

İsrail basını geçen hafta İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında İsa'nın öldüğü yönündeki haberleri araştırdığını duyurmuştu. İsrail ordu radyosu, askeri istihbaratın İsa'yı tespit ettiği Nusayrat mülteci kampının bombalandığını ve öldürülen beş kişi arasında Kassam Tugayları'nın 2 numarası İsa'nın da bulunduğunu bildirmişti.

Thumbs_b_c_d074b33280a364ef040f9f2546fbd174

EN YÜKSEK HAMAS ÜYESİ SAVAŞTA ÖLDÜ

İsrail'in en çok arananlar listesinin öne çıkan isimlerinden Marwan Issa, beş ayı aşkın süredir devam eden savaşta ölen en üst düzey Hamas yetkilisi oldu.

Hamas liderinin ölümünün, Mısır ve Katar'ın aracılık ettiği, zorlu da olsa devam eden ateşkes görüşmelerini sekteye uğratabileceği iddia ediliyor.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında ölenlerin sayısı 32 bine yaklaşıyor.

İHABu içerik Şahin Alp tarafından yayınlanmıştır.

Yerel seçimler 2024
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
CHP lideri Özel: Demirtaş'ın açıklama yapmasını beklemiyorumCHP lideri Özel: Demirtaş'ın açıklama yapmasını beklemiyorum
Alışveriş merkezinde koşuyor!  Beysbol sopasıyla vurarak öldürdüAlışveriş merkezinde koşuyor! Beysbol sopasıyla vurarak öldürdü
Sabahları geçmeyen ağız kokusundan şikayet ediyorsanız dikkatli olun!Sabahları geçmeyen ağız kokusundan şikayet ediyorsanız dikkatli olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir