“16 milyon İstanbullunun oyunu istiyoruz”

Katıldığı A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kurum, seçmenlerin bir belediye başkanından şehrine sahip çıkmasını ve zor zamanlarında yanında olmasını beklediklerini söyledi.

Kurum, afet bölgelerinde yapılan çalışmaları ve afetzedelerle iletişim kurma çalışmalarını anlatan videoyu izledikten sonra şunları söyledi: “Yerde, yerinde karar verdik ve uyguladık. 'Bakalım, yapalım, gidelim, çalışalım. ' “Hayır, orada karar verdik ve her şey orada başladı” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Elazığ depremi sırasında bölgeye ziyaretini hatırlatan Kurum, şöyle konuştu: “Sahada çalışıyorduk, 'CHP'li belediye başkanı geldi.' Dediler.Anladığım kadarıyla biraz fotoğraf çektiler, oradan da sanırım Erzurum'du, kayak yapmaya gittiler.Vatandaşlarımıza verilen sözleri yerine getirmek için günlerce sahada çalıştık.Elazığ'da 40 günden fazla kaldım. , Elazığ'ın neredeyse tamamı bize havaalanına kadar eşlik etti. O anı hiç unutamam. Biliyorsunuz: “Neden Kara Murat oldun? Bu yüzden bu hale geldik” dedi.

Kurum, İmamoğlu'nun eleştirisine ilişkin de şu şekilde konuştu:

“Bütün bakanlarımızla çalıştım, bugün benimle düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan bakanlardan neden rahatsız oluyorsunuz? Çalıştı, gördü, gördüğünü anlatıyor, farklı bir şey yapmıyor.” 14 Mayıs'tan 28 Mayıs'a kadar masanın etrafında oturuyordunuz. Ne dediler? Birlikten güç doğar. Yolu birlikte yürüyeceğiz.' 6 başkan, birkaç başkan yardımcısı. O gün yanınızda 6-7 kişi varken sorun yoktu. Şimdi yalnızsanız dönüp aynada kendinize bakın. Gidip başkan yardımcısını, başkanı bıçakladınız, seni kim İstanbul belediye başkanı yaptı, arkanda. “Kız kardeşim, kız kardeşim.” Sokakta Meral Akşener Hanım'ı görse diğer tarafa gitmeye çalışır. Masanın etrafında kimse kalmadı neden? Çünkü sen Uyumsuz bir insansın, kimseyle anlaşmazsın, kimseyle birlikte hareket etmezsin ve kendini Kaf Dağı'nda görürsün ama oradakiler seni görmez.”

Kurum, bugün gerçekleştirdiği “İstanbul İçin Hızlı ve Somut Adımlar” toplantısında ilk 6 aylık ve 1 yıllık acil eylem planını açıkladığı ve projelerinin detaylarını anlattığına dikkat çekti.

İmamoğlu'nun İstanbul bütçesine ilişkin sözleri hatırlatıldığında Kurum, şunları söyledi: “Nasıl almadı, para nereye gidiyor? Ben Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıydım, İller Bankası'ndan bizzat gönderiyoruz. Bugün bu parayı aldı.” İstanbul nüfusundan en büyük payı alan belediyedir, büyüklüğüne göre maaş alıyor ve günlük, 2018’e göre 5 kat artırdık, 18 milyar liraydı, şimdi 5 kat arttı, 96 milyar gidiyor 5'ten fazla. 2023'te 104 milyar bütçesi var, yüzde 92'si ödenecek. Devletten geliyor.” dedi.


Sandık güvenliğine vurgu

Kurum, çeşitli anketlere ilişkin şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de şunu söylediler: 'Kazandık, aramızda, öndeyiz, kazanıyoruz.' “Dediler. Pazar günü de yapacaklar. Milletimize, sandıktaki yetkililere, aynı tartışmayı, aynı senaryoyu Pazar akşamı yeniden göreceğimizi duyurmak istiyorum. Onun için sandık görevlilerimiz verene kadar mühürlü sandıkların sonuçlarını seçim komisyonlarına teslim ediyoruz, arkamıza yaslanmayalım, sandıklarımızı terk etmeyelim çünkü aynı oylamayı bir kez daha tekrarlayacağız. Yapacaklar. Bir kez daha: “Öndeyiz.” “Mayıs seçimlerinde de aynısını yaptılar, ne oldu? Sonunda yine kazandık, 31 Mart akşamı da kazanacağız diyecekler.” dedi.

Yeniden Refah Partisi seçmenlerine seslenen Kurum, şunları söyledi:

“Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı içindeki Ri-Refah Partisi seçmenleriyle bir aradaydık. Bugün de aynı dayanışmayı yaşamak isteriz. Aslında Ri-Refah Partisi seçmenlerimiz CHP'yi tanıyan seçmenlerdir. En iyi belediyecilik anlayışı Merhum Hoca'mızın bu ülkenin, yerlinin büyümesine, kalkınmasına, kalkınmasına verdiği destek ve milli sanayiye olan hayalleri.Cumhurbaşkanımız 22 yıl boyunca bu hayalleri gerçekleştirmek için ekibiyle birlikte mücadele etti.Bugün ise Tankımız var, silahımız var, insansız hava aracımız var, Baykar’ımız var, Bayraktar’ımız var, Akıncı’mız var, SİHA’mız var, Kızılelma’mız yoldaysa o hayalleri gerçekleştirebiliriz, Ayasofya uğruna verdiğimiz mücadele sayesindedir. Zincirlerinden kurtuldu, eğer ezanlar orada sonsuza kadar yankılanıyorsa, bu da o iradeyi yansıttığı içindir.Cumhurbaşkanımızın bugün Filistin ve Kudüs'teki zulme karşı tüm dünyaya meydan okuması da bu anlayışın bir tezahürüdür. , Çamlıca Camisine baktığınızda “Ayasofya'ya merhaba deyin, Levent Barbaros Camimiz orada, medeniyetimizin bize bıraktığı eserler bugün yenilenmiş haliyle İstanbul'a hizmet ediyor.”

“Refah Partisi AK'ye kaybettirmeye, CHP'ye kazandırmaya çalışıyor.” Kurum, şöyle konuştu: “Ben seçmenlerimizin böyle bir hata yapacağını açıkçası düşünmüyorum, mümkün bile görmüyorum. Refah Partili kardeşlerimiz sandığa gittiğinde, oyunu alıp almayacağını seçmen bilir. CHP zihniyetine mi fayda sağlayacaklar, yoksa az önce anlattığım hayalleri gerçekleştirmek için mücadele edenlere destek mi vermeliler?” değerlendirmesini yaptı.

DEM seçmenlerine mesajının sorulması üzerine Kurum, şunları söyledi:

“İstanbul'da 16 milyon kişinin oyunu alıyoruz, 16 milyon kişiye de aynı hizmeti vereceğiz ve bu bilinçle çalışacağız. Oraya hangi fikir birliğini getirirlerse getirsinler seçmenin de bir vizyonu, vizyon kararı var. Bu kararı sandıkta net bir şekilde yansıtacaklar.Ya işi yapana verecekler ya da kendi ideolojileri ve temellerine göre tercihlerini kullanacaklar.Kullanılmış bir oyunun kendilerine hiçbir fayda sağlamayacağını çok iyi biliyorlar. .karşıdakine verirlerse.İşte bunu denemişler.Yedi kişilik masadaydılar ne oldu?Bugün hepsi çatıştı.Şimdi “Yalnızım”. “Neden yalnızsın? Arkanı dön ve aynada kendine bak. Millete söz verdiniz, sözlerinizi tutmadınız. Milleti aldattınız, milletin aklıyla alay ettiniz. Seçmenimiz artık aldatılmak istemiyor. Hizmet istiyorlar, çalışmak istiyorlar, İstanbul'da huzur içinde yaşamak istiyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir