UNRWA: Gazze'deki savaş yoğunlaşırken Batı Şeria'daki savaş gözden kaçıyor

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da son günlerde artan şiddetine ilişkin UNRWA'nın sosyal paylaşım sitesi X hesabından bir açıklama yayımlandı.

Batı Şeria'daki askeri operasyonlar, yıkımlar, hareket kısıtlamaları ve yoksulluğun Filistinli mülteciler arasında korku, belirsizlik ve endişe yarattığı kaydedildi.

Açıklamada, Gazze'deki savaş kızışırken Batı Şeria'da yeni bir savaşın göz ardı edildiği, bölgede gerilimin daha da tırmanmasının barışçıl çözümü daha da uzaklaştıracağı belirtildi.

İsrail ordusunun 21-23 Mayıs tarihleri ​​arasında Batı Şeria'nın Cenin kenti ve kampına düzenlediği saldırılarda 12 Filistinli hayatını kaybetti, 21 Filistinli yaralandı, 7 ev tamamen yıkıldı, yüzlerce ev hasar gördü.

Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail askerlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 517 Filistinli hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir