Tutuklu Filistinli yazar Uluslararası Arap Romanı Ödülü'nü kazandı

Uluslararası Arap Romanı Ödülü internet sitesinde yayınlanan açıklamada, kazananın Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen etkinlikte açıklandığı belirtiliyor.

Açıklamada, Hendekçi'nin kitabının 133 eser arasından “Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında yayımlanan en iyi roman” seçildiği belirtildi.

Hendekçi adına ödülü romanın yayımlandığı Dar Al-Adab yayınevinin sahibi Rana İdris'in aldığı belirtildi.


Pek çok roman ve makale yazdı

Filistinli Esirler Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hendekçi'nin 2 Kasım 2004'te işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde gözaltına alındığı ve 3 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı duyuruldu.

Hendekçi'nin hapse girmeden önce Nablus'taki En-Najah Üniversitesi'nde gazetecilik eğitimi aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Hendekçi'nin cezaevinde kaldığı süre boyunca 2 şiir kitabı, çok sayıda roman ve 250 makale yazdığı, bazı eserlerinin Fransızcaya çevrildiği belirtildi.

Romanın Uluslararası Arap Romanı Ödülü'ne aday gösterilmesinin ardından İsrail medyasında kitaba yönelik karalama kampanyası başlatıldığı iddia edildi.

Hendekçi'nin ödüllü romanı, Ramallah'ta bir mülteci kampında yaşayan arkeolog Nur'un, İsraillilerin arasına karışmasını ve İsraillinin paltosunda bulduğu “mavi kimlik kartıyla” arkeolojik kazılara katılmasını anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir