Stoltenberg'den Ukrayna'ya mesaj: Daha fazla destek yolda

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile başkent Kiev'de düzenlenen ortak basın toplantısında Stoltenberg, askeri yardımdaki gecikmenin savaş alanında “ciddi sonuçlar doğuracağını” vurguladı.

Genel Sekreter şunları söyledi: “ABD aylardır bir paket üzerinde anlaşamadı. Avrupalı ​​müttefikler bile söz verdiğimiz miktarlarda mühimmat sağlayamadı.” değerlendirmesini yaptı.

Stoltenberg, askeri yardımın geç gelmesinin Rusya'nın ön cepheye ilerlemesi anlamına geldiğini belirterek, “Ancak Ukrayna'nın galip gelmesi için çok geç değil. Daha fazla destek yolda.” dedi.

Stoltenberg, silah sevkiyatını hızlandırmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Silah tedarikini geciktirdiğimizde bunun bir ölüm kalım meselesi olduğunun farkına varmalıyız.” dedi.


“Ukrayna'nın yeri NATO'dur”

Müttefik ülkelerin Ukrayna'ya askeri desteği artırma konusunda anlaştıklarını söyleyen Stoltenberg, İngiltere, Almanya ve Hollanda'nın yeni taahhütlerinin yanı sıra ABD'nin 60 milyar doları aşan yardım paketini memnuniyetle karşıladığını ve “ABD'den yeni açıklamalar beklediğini” sözlerine ekledi. Diğer müttefik ülkelerden “yakında gelin”.

Stoltenberg, “Ukrayna'nın yerinin NATO olduğunu” belirterek, “Yaptığımız çalışmalar sizi NATO üyeliği yolunda geri dönülemez bir yola sokuyor, böylece zamanı geldiğinde Ukrayna hemen NATO üyesi olabilir” dedi. dedi.

Öte yandan Stoltenberg, temmuz ayında ABD'nin başkenti Washington'da yapılacak NATO zirvesinde müttefiklerle üyelik için gerekli anlaşmaya varılacağına inanmadığını belirterek, 'Ukrayna'nın NATO standartlarına getirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini' söyledi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir