SON HABERLER | İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti! Enkaza ulaşıldı, düşen helikopterden ilk görüntü

Son dakika haberi: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'yi taşıyan uçak dün düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtirken, arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'den İran'a ekipler gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Akıncı İHA da İran sınırını geçerek arama çalışmalarına katılırken, bu sabah enkaz alanına ulaşıldı.

BATIĞA SABAH SAATLERDE BULUNDU

İran devlet televizyonu haberinde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazının yerinin belirlendiği belirtildi. Haberde, termal cihazlarla yapılan ilk testlerde herhangi bir yaşam belirtisine rastlanmadığı, helikopterde bulunanların tamamının ölebileceği belirtildi.

AA-20240520-34621868-34621867-AKINCI_IHANIN_TESPITLERININ_ARDAN_IRAN_KIZILAYI_REIİSİN_HELIKOPTERININ_FOUND_ANnunciato

İRAN CUMHURBAŞKANI ÖLDÜ

Reuters'e konuşan İranlı yetkili, İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Thumbs_b_c_327600dbddd7db6b814d8f49cbf4c4c8

BATIĞIN İLK FOTOĞRAFI

hfgjfj

KAZA NEDENİ AÇIK

İran devlet televizyonunun haberine göre; İran cumhurbaşkanını taşıyan helikopter olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü.

Thumbs_b_c_1376a087cf2a30448a086aee6c92b632
Kazada Dışişleri Bakanı Emir Abdullahian da hayatını kaybetti.

Hamaney: HİÇBİR KESİNTİ OLMAYACAK

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın başkenti Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının aileleriyle yaptığı görüşmede, dün yaşanan olay haberini aldıktan sonra şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve onların Onunla birlikte milletimizi affedeceğiz, “İran halkının endişelenmesine gerek yok, ülke işlerinde bir karışıklık olmayacak” dedi.

PATRONUN YERİNE GETİRECEK İSİM AÇIKLANDI

İran Anayasası'nın 131. maddesi, cumhurbaşkanının ölümü ve cumhurbaşkanının seçilememesi halinde, ülkenin liderinin (Ali Hamaney) atanması üzerine cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarını birinci başkan yardımcısının üstleneceğini belirtiyor.

Meclis başkanı, yargı erki başkanı ve cumhurbaşkanı birinci yardımcısından yani yasama, yürütme ve yargı erklerinin başkanlarından oluşan konsey, azami süre içinde yeni cumhurbaşkanının seçilmesine ilişkin süreci düzenlemekle sorumludur. 50 günlük.

İRAN'IN DIŞİŞLERİ BAKANI HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİAN KİMDİR?

AA'nın haberine göre, muhafazakar kimliğiyle tanınan Hüseyin Emir Abdullahiyan, 1964 yılında İran'ın Simnan eyaletine bağlı Damgan'da doğdu.

Tahran Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1991 yılında mezun olan ve Farsça, Arapça ve İngilizce bilen Abdullahiyan, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde bir süre Bahreyn'in büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

Daha sonra Ahmedinejad ve Hasan Ruhani dönemlerinde Arap ve Afrika işlerinden sorumlu dışişleri bakan yardımcılığı yapan Abdullahiyan, 3 yıl milletvekili olarak da görev yapan eski dışişleri bakanı Cevad Zarif'in ardından Ağustos 2021'de dışişleri bakanı oldu.

Abdullahiyan, Dışişleri Bakanlığı görevinden önce son olarak Meclis Başkanı Muhammed Bakir Kalibaf'ın Uluslararası İlişkiler Özel Asistanı olarak görev yaptı.

Abdullahiyan'ın Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde İran, Tahran ve Riyad arasında 7 yıldır devam eden gerilimin ardından Suudi Arabistan ile Mart 2023'te diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve birbirlerinin büyükelçiliklerinin açılması konusunda anlaşmaya varıldı.Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
200 bin kişi an be an izledi Akıncı İHA'yı buldu!200 bin kişi an be an izledi Akıncı İHA'yı buldu!
Azalan arı popülasyonu gıda güvenliğini tehdit ediyor!Azalan arı popülasyonu gıda güvenliğini tehdit ediyor!
Göçmen kaçakçılığını organize eden 40 kişi yakalandıGöçmen kaçakçılığını organize eden 40 kişi yakalandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir