Pek çok derde çare: Vücuttaki kirli kanı temizler, toksinleri yok eder! Karaciğeri temizleyen mucize karışım

Kahvaltıda zahter, yıllardır severek tüketilen yöresel bir lezzet olarak Gazianteplilerin sofralarında yerini aldı. İçeri; İçinde nohut tozu, kabak çekirdeği tozu, ezilmiş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve çeşitli baharatların bulunduğu toz zahter, birçok hastalığa iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Kilosu 200 TL'den satılıyor.

“ANTEP EKMEK ZEYTİNYAĞINA, SONRA ZAHTERE BALDIRARAK YENİR”

Kahvaltılık zahter satan aktar Mustafa Maraşlı ise şunları söyledi: “Kahvaltılık zahter, Gaziantep'e özgü. Yenilme şekli ise; bir kasede zeytinyağı, bir kasede zahter. Öncelikle tipik Antep ekmeğini önce zeytinyağına sonra zahtere batırıp yiyorsunuz. İçerir; Kavrulmuş nohut tozu, kabak çekirdeği tozu, ezilmiş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve bilmediğimiz bazı baharatlar var. Fiyatı 200 TL'dir. Turla gelen vatandaşlar sıklıkla satın alıyor. Talep çok yüksek dedi.

“YERLİ VE YABANCI TURİSTLER ZAHTERİN LEZZETİNİ MERAK EDİYOR”

AW204398_05

Zahter hakkında bilgi veren yönetici Selami Yanık, şunları söyledi: “Zahter, Kilis ve Gaziantep'te tüketilen bir yiyecektir. Genellikle kahvaltıda yenir. Zahter iştah açıcı bir yiyecektir. Ayrıca solunum yolu hastalıklarından muzdarip hastalar için de faydalıdır. Genel olarak Mezopotamya'da yaygın olarak tüketilmektedir.

AW204398_06

Yerli ve yabancı turistler zahterin lezzetini merak ediyor. Bazı insanlar zahterin kahvaltıda içilecek bir içecek olduğunu düşünüyor. Ona anlatıyoruz ve tatmasını sağlıyoruz. Ürünü görünce şaşıranlar var. Tadına değer veren ve talep edenler. Avantajları; Bronşite, karaciğer ve birçok organdaki toksinlere iyi gelir. “Aynı zamanda iştah açıcı özelliğinden dolayı kilo almak isteyen vatandaşların da tercihidir” dedi.

“SIKLIKLA KAHVALTIDA TÜKETİLİR”

AW204398_02

Her sabah zahter tükettiğini söyleyen müşteri Mustafa Öztürk, şunları söyledi: “Zahter, Gaziantep'in meşhur bir yemeğidir. Çoğu zaman kahvaltıda yenir. Vatandaşlara şiddetle tavsiye ediyorum. Birçok hastalığa iyi geldiği için sık sık tüketmeye çalışıyorum” dedi. (İHA)

ZAHTER KAHVALTISININ AVANTAJLARI NELERDİR?

iStock-1341896065

  • Zahter tozu karışımı birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlaması, mide ve bağırsak sağlığını koruması kekik tozunun kahvaltıda faydaları arasındadır.
  • Kanı temizler, karaciğeri korur ve vücudu toksinlerden arındırır.
  • Vücutta mantar oluşumunu engeller ve sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kahvaltıda zahter tozunun faydalarından biri de karaciğer yağlanmasını önlemesidir.
  • İdrar söktürücü özelliği ile ödemi hafifletir.
  • Mikroplarla savaşır ve onları vücuttan uzaklaştırır.
  • Böbrek sağlığını korur.
  • Ciltteki yaraların hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Hücreleri yenileyin.
  • Cilt sarkmasını ve ciltte kırışıklık oluşumunu geciktirir.
  • Saç sağlığını korur ve saç dökülmesini önler.
    Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Başsavcılık açıkladı: 3 sivil ve 1 komiser tutuklandıBaşsavcılık açıkladı: 3 sivil ve 1 komiser tutuklandı
Erdoğan'ın o isimlere tepkisi!  Erdoğan'ın o isimlere tepkisi! “Sen çalışmıyorsun” dedi ve “kendini beğenmiş” sözleri toplantıya damgasını vurdu
Futbolcunun eşinin kullandığı otomobil yayalara çarptı!  Yaralılar varFutbolcunun eşinin kullandığı otomobil yayalara çarptı! Yaralılar var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir