Madencilik sektöründe 38,8 milyar dolarlık dev birleşme


Avustralyalı BHP, İngiliz rakibi Anglo American'ı devralmak için 38,8 milyar dolarlık devasa bir teklifte bulunduğunu doğruladı.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

Avustralyalı madencilik devi BHP, Perşembe günü İngiliz rakibi Anglo American için 38,8 milyar dolarlık teklifte bulunduğunu doğruladı. BHP, Londra Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada, Anglo American'ın Peru ve Şili'deki operasyonları da içeren birinci sınıf bakır varlıklarıyla ilgilendiğini doğruladı. “Birleşme, BHP ve Anglo American'ın güçlü yönlerini optimal bir yapıda bir araya getirecek.” notta okuduk.

Londra merkezli Anglo American daha önce yönetim kurulunun BHP'den gelen bir teklifi incelediğini doğrulamış ancak fiyatı açıklamamıştı. Anglo American bir notta, “Bir teklifin yapılacağı veya böyle bir teklifin hangi koşullar altında yapılabileceği konusunda kesinlik olamaz. Daha fazla duyuru yapılıncaya kadar Anglo American hissedarları herhangi bir işlem yapmamalı” dedi. dedi. Anglo-Amerikan hisseleri Londra ticaretinde yaklaşık %12 arttı.

BÜYÜK AVUSTRALYA

“Büyük Avustralya” lakaplı BHP, yaklaşık 148 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük madencilik şirketi olduğunu iddia ediyor. Uzun süredir rakibi olan Anglo American'ın piyasa değeri yaklaşık 36 milyar dolar.

BHP'nin teklifi öncelikli olarak Anglo American'ın Güney Afrika'daki platin ve demir cevheri madenlerini hedef alacak. Her iki şirket de gaz ve kömür gibi fosil yakıtlardan para kazanmayı bırakıp kritik metal ve minerallerin çıkarılmasına odaklanmaya çalışıyor.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir