Kamu çalışanları ve emeklilerin dikkatine! Yeniden lansmana ilişkin dördüncü veriler açıklandı


Memur, emekli memur, SGK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon farkı için Mart ayı enflasyon verileri belirleyici oluyor. İşte artışı belirleyecek dördüncü veri.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

Milyonlarca memur, emekli memur, SGK ve Bağ-Kur emeklisini kapsayan yılın dördüncü enflasyon verisi açıklandı.

Nisan ayında aylık enflasyon %3,18 oldu. Böylece Ocak ayında yüzde 6,70, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16 ve Nisan ayında yüzde 3,18 olan enflasyon farkını SGK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden kazanmış oldu. Dolayısıyla üçüncü aya ilişkin artış yüzde 18,70 olarak belirlendi. Ancak bu artış temmuz ayında maaşlara yansıyacağından her ay açıklanan aylık enflasyon baz alınarak kümülatif olarak hesaplanacak. Mayıs ve Haziran aylarının geri kalan aylarına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLER İÇİN FARKLI

Kamu çalışanlarının maaşları ve emekli kamu çalışanlarının emekli maaşları 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025 yılının ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında yüzde 5 oranında artırılacak. 6 ay 2024. 2025. Faizlerin enflasyonun altında kalması halinde bu artışlar gerçekleşecek. Enflasyonun artış oranlarının üzerinde kalması durumunda memur ve emekli kamu çalışanları maaşlarındaki enflasyon farkını artış olarak görecek.

(Not: Enflasyon oranının negatif açıklanması durumunda hesaplanan kümülatif oranda düşüş yaşanabilir; maaşlara yansıyacak fark diğer aylarda açıklanacak enflasyon verilerine göre belirlenecektir.)


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir