İsrail, Gazze'deki uluslararası yardım çalışanlarına yönelik saldırıları “araştıracak”

İsrail ordusunun açıklamasına göre Hagari, saldırının Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yiyecek götüren Dünya Merkezi Mutfak (WCK) çalışanlarının “trajik ölümüyle” sonuçlandığını kaydetti.

Olaydan dolayı “derin üzüntü” duyduğunu ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini dile getiren Hagari, saldırının detaylı incelenmesi ve benzer olayların yaşanma ihtimalinin azaltılması için “soruşturma” başlatacağını söyledi.

Hagari ayrıca soruşturmanın sonuçlarını “şeffaf bir şekilde” paylaşacaklarını da söyledi.


Katz, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi

Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda İsrail saldırısında hayatını kaybeden WCK çalışanlarının ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Paylaşımında ABD'li, İngiliz, Avustralyalı ve Polonyalı mevkidaşlarına atıfta bulunan Katz, saldırıda hayatını kaybedenlerin ülkelerine başsağlığı diledi ve şunları söyledi: “Olay, gerekli sonuçların çıkarılması amacıyla ilgili makamlarca araştırılacak.” . İnsani yardım çalışanlarının gelecekte emniyet ve emniyetini sağlayın.” dedi.


İnsani yardım konvoyu saldırı öncesinde İsrail ordusuna bilgi verdi

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, insani yardım kuruluşları konvoyunun Gazze Şeridi'nin Deir el Belah bölgesinde hedef alındığı ve çoğu Batı uyruklu 7 kişinin öldürüldüğü İsrail ordusuna önceden bildirildi.

İnsani yardım konvoyunun saldırı öncesinde İsrail ordusuyla koordineli çalıştığı belirtilmesine rağmen, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin “tehlikeli” olarak nitelendirdiği olayın ayrıntılarını güney komutanlığı ve COGAT ile görüştüğü bildirildi. Ordunun sivil idari işlerini denetleyen birim.

Gazze'nin Deir el-Belah bölgesinde, ABD merkezli uluslararası insani yardım kuruluşu World Central Kitchen'ın (WCK) çalışanlarını taşıyan konvoya İsrail ordusu tarafından ateş açıldı. Saldırıda Avustralya, Polonya, İngiltere, ABD-Kanada ve Filistin'den 7 kişi hayatını kaybetti.

Saldırının ardından WCK'nin bölgedeki faaliyetlerini derhal durdurduğu ve yakın gelecekte çalışmalara ilişkin kararın verileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir