İsrail eski genelkurmay başkanı Netanyahu'yu suçladı

Halutz, Kanal 13'te izlediği bir televizyon programında Başbakan Netanyahu'yu sert bir şekilde eleştirdi.

Netanyahu'nun 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'nden başlatılan saldırıların sorumluluğunu üstlenmeyi reddettiğine değinen Halutz, şöyle konuştu: “Sorumlu Netanyahu'dur. Başka bir ülkede en yüksek kuleye atlayıp atlamayacak bir lider tanımıyorum. kapalı.” . böyle bir kazadan sonra. Netanyahu sorumluluk almak istemiyor. “Takviminde 7 Ekim yok. 6 Ekim var ve savaşı 8 Ekim'de başlattı. Ama savaşmıyor, bizi kötüden daha kötüye götürüyor.” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Halutz, Netanyahu hükümetinin 2023 başında düğmeye bastığı yargının yetkilerini sınırlayan yasal kurallara tepki gösteren protesto hareketinde yer aldı.

İsrail'de daha önce ülke tarihinin “en sağcı hükümetine” karşı çıkanlar, Netanyahu'nun istifası ve erken seçim çağrılarını artırıyor.

Netanyahu ise Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te gerçekleştirdiği saldırının sorumluluğunu üstlenmekten kaçınarak erken seçim çağrısına kapıyı kapattı.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 20.000'den fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 32.000'den fazla Filistinli öldü, 70.000'den fazla kişi de yaralandı. 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ramazan ayında Gazze'de ateşkes kararı aldı ancak İsrail bu kararı görmezden gelerek saldırılarına devam etti.

İsrail ordusunun saldırı ve işgalinin gölgesinde, Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyon Filistinlinin yaklaşık yüzde 90'ının evsiz olduğu, açlık ve kıtlık karşısında yaşam mücadelesi verdiği insani felaket devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir