İsrail Batı Şeria'da 1 Filistinliyi öldürdü

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail askerleri, Tulkarim ve Qalqilya'nın Bela ve Anebta kasabalarına baskın düzenledi.

İsrail güçlerinin Bela'da açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 23 yaşındaki Filistinli, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İsrail güçleri, açılan ateş sonucu yaralanan başka bir gencin ambulansla hastaneye götürülmesine izin vermedi. Yaralının sağlık durumu hakkında bilgi alınamadı.

İsrail güçleri ayrıca Filistinli tutuklu Muhammed Talal Ebu Yasin'in Bela şehrinin batı semtindeki aile evine de baskın düzenledi ve evi havaya uçurmak için önlemler aldı.

Tulkerim'in Anebta kasabasına düzenlenen baskında İsrail askerleri Filistinlilere ateş açarak 16 yaşındaki bir çocuğu bacağından yaraladı. Yaralı çocuk hastaneye kaldırıldı.

Kalkilya kentinde düzenlenen baskında motosikletli bir genç, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde askerlerin doğrudan genci hedef aldığı görüldü.

İsrail güçleri ayrıca kent merkezindeki Eş-Şeyma kavşağında bulunan “şehit” Mahmud Hilal'in anıtını da imha etti ve Kefr Saba ilçesinde bazı noktalara keskin nişancılar yerleştirdi.

Böylece dün geceden bu yana Tülkerim'de İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 4'e yükseldi.

Bir grup Yahudi yerleşimci, Ramallah'ın doğusundaki yasadışı yerleşim yeri Kokhav HaShahar'da bir Filistin kamyonunu ateşe verdi ve şoförünü yaraladı.

İsrail basınında yer alan haberlerde, yerleşimcilerin kamyonun Gazze'ye yardım taşıdığını düşündükleri ve bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdikleri belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir