Iğdır'daki Üçkaya Gölü turizme açılacak

Meyve ağaçları, sazlıklar ve çevresindeki doğal bitki örtüsüyle ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunan göl, yaklaşık 1500 metre yükseklikte yer alıyor.

11 bin metrekarelik alanı kaplayan gölün turizme kazandırılması için Valilik, Tuzluca Kaymakamlığı ve Üçkaya Köyü Derneği çalışma yürütecek.

Kamp ve yürüyüş alanları, bungalovlar ve tırmanma duvarlarının yapılacağı alana daha fazla turist çekilerek kent ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Vali Ercan Turan, Üçkaya'nın doğal ve kültürel zenginliğe sahip köylerden biri olduğunu söyledi.

Görevlerinin bölgenin potansiyelini öne çıkarmak olduğunu belirten Turan, şöyle konuştu:

“Üçkaya köyümüzde inanılmaz bir doğal güzellik ve muhteşem bir doğal gölümüz var. Hemen yanıbaşımızda Buruksu köyümüz var, derelerimiz var, bozulmamış, el değmemiş bir doğamız var, buraları turizme açmak istiyoruz. Sürdürülebilir kalkınma için Turan Gölü kenarında “Tepede panoramik teraslar oluşturacağız. İl Özel İdaremizle kamp alanları oluşturacağız. Köylülerimizle ortak planlama yaparak bunu yapacağız. Bir destinasyon oluşturmayı planlıyoruz. Turizm master planıyla burayı hedefliyoruz.”

Iğdır'daki Üçkaya Gölü turizme açılacak

Turan, Üçkaya Gölü'nün kamp ve yürüyüş açısından paha biçilemez bir zenginlik olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Önümüzdeki dağlar antik yerleşim yerleri, tarihi yerler, burada tırmanma alanları oluşturacağız, kamp alanları açısından da su kaynağı sıkıntısı yok. Köylülerimiz çok verimli, gece gündüz canla başla çalışacağız.” “Şehrimizi kalkındırmak için çaba göstereceğiz” Dedi.

Üçkaya Gölü'nün turizme açılmasının kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağını anlatan Turan, şöyle konuştu:

“Buradaki gölümüz bir doğa harikası, içi sazlıklarla dolu. Bu gölün birçok özelliği var. İçinde 35 adet yüzen ada var. Bu özelliklerini öne çıkarmamız lazım. Bunları tüm Türkiye'ye tanıtmamız lazım, birçok kişinin ihtiyacı var. Gelip görmelerini sağlayacağız ama bunun için hızlı bir şekilde altyapımızı oluşturacağız.” “Bunu geliştirmemiz lazım, Iğdır ekonomisine ciddi katkı sağlayacak tanıtım faaliyetlerine başlayacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir