“Hedeflere ulaşılıncaya kadar savaş devam edecek”

İsrail başbakanının açıklamasında Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ndeki saldırılar ve tutukluların durumuna ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi.

Netanyahu'nun “tüm hedeflere ulaşılıncaya kadar Gazze Şeridi'ndeki savaşı sürdürmekte ısrar edeceği” belirtildi.

Açıklamada, Netanyahu'nun müzakere ekibine tutukluların bir an önce Gazze'ye dönüşüne ilişkin taslakların sunulması yönünde talimat verdiği belirtildi ve şöyle devam edildi:

“Başbakan, müzakere ekibine mahkumların Gazze'ye dönüşüne ilişkin taslakları mümkün olan en kısa sürede sunma talimatı verirken, tüm mahkumların, askeri ve idari personelin geri dönüşü de dahil olmak üzere savaşın tüm hedeflerine ulaşılıncaya kadar sona ermeyeceği konusunda ısrar etti. Hamas'ın ortadan kaldırılması”.

Açıklamada, hükümetin mahkumların bir an önce geri getirilmesi konusunda tam birlik içinde olduğu ve bu hedefe ulaşmak için çalıştığı vurgulanarak, “İsrail'in önerdiği kesin çizgiler, bir aşamadan diğerine koşullu geçişe izin veriyor.” ilkelerimizi korumak için komşumuzdur.” ifadeleri kullanıldı.

“İsrail yeni ateşkes teklifinde bulundu”

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in 3 aşamalı yeni bir ateşkes taslağı sunduğunu ve taslağın 6 hafta sürecek ilk aşamasında Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve bazı tutukluların serbest bırakılmasını içerdiğini açıkladı.

Biden, İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes teklifi sunduğunu, ilk aşamada İsrail'in Gazze yerleşimlerinden çekilerek 6 haftalık ateşkes döneminde tarafların elinde bulunan esirlerin bir kısmını serbest bırakacağını belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir