Çevrimiçi flört uygulamalarına dikkat edin! Flört uygulamalarında ilişkiler hızlı başlar ve biter! – SAĞLIK

Uzmanlar, çevrimiçi flört uygulamalarının ilişkilerin hızlı başlayıp bitmesine ve çabuk bitmesine neden olduğunu söylüyor ve çevrimiçi flört uygulamalarıyla başlayan ilişkilerde ve evliliklerde temel sorunların, sağlıklı iletişim ve güven kurulamaması olduğunu söylüyor.

“Flört Uygulamaları İlişkilerde Sadakat Tehdidi Oluşturuyor.” Deneyimli klinik psikolog Penbesel Özdemir Yağız, bu kişilerin romantik partner aramanın yanı sıra özgüven, popülerlik, takdir ve ilgi tatmini gibi ikincil kazanımlar için de uygulamaları kullandıklarını kaydetti.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL hastanesi uzmanı Penbesel Özdemir Yağız, flört istekleri ve evlilik hakkında bilgi verdi.

“Çevrimiçi flört uygulamaları kolay ulaşılabilir bir tüketici aracı haline geldi”

Günümüz dünyasında dijitalleşmeyle birlikte online flört uygulamalarının birçok insan için kolay ulaşılabilir bir tüketim aracı haline geldiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir Yağız, şunları söyledi: “Kolay ulaşılabilir olan ve birçok alternatif partner seçeneğini bünyesinde barındıran online flört uygulamaları, ilişkilerin başlamasına ve Çabuk biter ve tükenir.” oluyor. Online flört uygulamalarıyla başlayan ilişkilerde ve evliliklerde yaşanan büyük sorunlara baktığımızda sağlıklı iletişim ve güven eksikliğinin oluşmadığını görüyoruz. Çevrimiçi ortamlarda yeterince sağlıklı iletişim ve güven kurulamaması ilişkinin hızla bitmesine neden oluyor.” dedi.

“Uygulama aracılığıyla tanışıp evlenen çiftlerin ilişkileri zayıf…”

Deneyimli klinik psikolog Penbesel Özdemir Yağız, online flört uygulamalarında etkileşimin kişilerin fiziksel görünümüyle başladığını ancak güçlü ilişkiler kurma, yakınlık ve derinlik, duygusal bağ kurma gibi ihtiyaçları da içerdiğini söyledi. romantik ilişkiler, sağlıklı iletişim, sadakat, güven, bağlılık, uyum ve uyum kurma gibi faktörler ön plana çıkıyor. Uygulama üzerinden tanışıp evlenen çiftlerin ilişki geçmişlerine baktığımızda altyapının zayıf olduğunu ve bağlanma arzusunun azaldığını görüyoruz. “Bu durum evliliklerde doyum ve tatmini azaltıyor, boşanmaları artırıyor.” dedi.

Yüzeysel ve samimi olmayan ilişkiler ortaya çıkıyor

Deneyimli klinik psikolog Penbesel Özdemir Yağız, flört uygulamalarını kullanan kişilere baktığımızda her zaman daha iyisinin olabileceği varsayımına inandıklarını, bu nedenle yüzeysel ve yakın olmayan ilişkiler kurduklarını gördüğümüzü kaydetti. sadakat açısından ilişkilere tehdit oluşturur. Çevrimiçi flört uygulamalarını kullanan kişilere baktığımızda romantik partner aramanın yanı sıra özgüven tatmini, ideal bir benlik imajı oluşturma, popülerlik kazanma, Mi hoşuma gitme gibi ikincil kazanımlar için de kullanıldıkları belirtiliyor. ve dikkat edin. Bu uygulamaları kullanan kişilerin gerçek hayattaki problemlerle, sıkıntı veren durumlarla ve duygularla uğraşmamak için sıklıkla flört uygulamalarına başvurduğu biliniyor. “Bu uygulamalarda elde edilen beğeniler ile kişi kendini iyi hissetme eğilimine girmektedir ancak bu durum kişinin sorunlarla karşılaştığında işlevsel başa çıkma stratejileri geliştirmesini engellemekte ve uygulamaların sağladığı iyilik duygusuna sığınarak kişinin kaçınma davranışları geliştirmesine neden olmaktadır. .sanal ortamlarda olduğu gibi.” dedi.

Çevrimiçi flört şiddeti artıyor…

Deneyimli klinik psikolog Penbesel Özdemir Yağız da flört uygulamaları aracılığıyla partnerlerin birbirlerine uyguladığı duygusal şiddette artış yaşandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sorgulamayla başlayıp evlilikle devam eden ilişkilerde çevrimiçi sorularda duygusal şiddetin devam ettiği görülüyor, bu yüzden çiftler mutsuz. İnternetteki flört şiddetine baktığımızda; İlişkinin başlarında kişi, flört ettiği kişiyi sosyal medya beğenileri ve aşk mesajları yağmuruna tutarak partnerinin dikkatini çeker. Kendisine özel ve değerli olduğu mesajını verir, böylece partneri üzerinde duygusal hakimiyet kurar.

İlişkide manipülasyon ve duygusal şiddet…

Daha sonra kolaylıkla ulaştığı bu ilişkiden kolaylıkla sıkılır ve tüm iletişimi keser. Onu görmezden gelmeye, görünüp kaybolmaya başlar. İlişkide manipülasyon ve duygusal şiddet bu şekilde ortaya çıkar. Kıskançlık sorunları eklenir. Yakınlıktan ve duygusal bağlılıktan uzak olan bu ilişkilerde mutsuzluk her geçen gün artıyor.

Mutsuz evlilikler mutsuz çocuklar yetiştirir. Bu nedenle mutsuzluk toplumda salgın gibi yayılıyor. “Güçlü evlilikler kurmak ve mutlu bir çift olabilmek için çiftlerin, birbirleri ve ilişkileri üzerinde çalışabilmeleri için çift terapisinden ve bir uzmandan destek almaları gerekiyor.”

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir