Bu hafta 14 film vizyona girecek

Başrollerini Marisa Abela, Jack O'Connell ve Eddie Marsan'ın paylaştığı “Back to Black”, 27 yaşında hayatını kaybeden İngiliz caz ve soul müziği ikonu ve Grammy ödüllü şarkıcı Amy Winehouse'un hayat hikayesini beyazperdeye taşıyacak. Sam Taylor-Johnson'ın yönettiği.

Winehouse'un hayatındaki bilinmeyenleri anlatan yapım, ünlü şarkıcının şöhrete yükselişinden çığır açan stüdyo albümü Back to Black'in çıkışına kadar hayatındaki birçok dönüm noktasına odaklanıyor.


“Şahsi meselemiz Hatay merkezde”

Yönetmenliğini Gürsel Ateş'in üstlendiği, başrollerinde Bülent Durgun, İskender Bağcılar ve Emre Özmen'in yer aldığı “Şahsi Meselemiz Merkez Üs Hatay”, 6 Şubat 2023 depreminde geçen bir dramayı beyazperdeye taşıyacak.

Film, Atatürk'ün “kişisel bir mesele” dediği Baran öğretmenin 6 Şubat depreminde hayatını kaybetmesi, evlilik yıl dönümü ve Baran'ın babasının Hatay'dan ayrılmayı reddetmesini konu alıyor.


“Üç Günün Dünyası”

Yönetmenliğini Caner Erzincan'ın üstlendiği “Dünyanın Üç Günü”, İstanbul'un gecekondu mahallelerinden birinde tekel sahibi olan bir adamın, geçim sıkıntısı çekerken arkadaşlarıyla birlikte kendi alkolünü üretmesini ve aralarında yaşanan olayları anlatıyor. daha sonra olur.

Oyunun başrollerinde Bülent Emrah Parlak, Erkan Petekkaya, Erkan Çelik, Batuhan Sert, Ayhan Taş, Begüm Öner, Bülent Çolak, Burcu Send Parlak, Yılmaz Gruda ve Sıla Korkmaz yer aldı.


“Bakkal Amca: Mahmut Tuncer”

Yönetmenliğini Bilal Kalyoncu'nun üstlendiği “Bakkal Amca: Mahmut Tuncer”, biyografik film çekerek işlerini yoluna koymayı planlayan bir sinemacının hikâyesini konu alıyor.

Komedi tutkunlarının ilgisini çekmeye hazırlanan filmin başrollerinde Mahmut Tuncer, Necmi Yapıcı ve Mehmet Ali Kaptanlar yer alıyor.


“Sinemaya karşıyım”

Haftanın bir diğer komedisi “Sinemada İtiraz Ediyorum”, Müfit Can Saçıntı'nın 5 yıl boyunca tiyatro sahnelerinde canlandırdığı kişisel komedisini oyunculuğu ve yönetmenliğiyle beyazperdeye taşıyor.

Programda yaşanan gerçek olayları anlatan Saçıntı, evlilikten eğitim sistemine, zamlardan reklamlara kadar pek çok konuda yaptığı esprilerle insanları güldürmeyi ve düşündürmeyi amaçlıyor.


“Pes etme”

Yönetmenliğini Mustafa Kemal Kara'nın üstlendiği, başrollerinde Cezmi Baskın, Uğur Biçer ve Sevda Bayraktar'ın yer aldığı “Vazgeç”, dram ve komedi karışımı bir hikayeyi anlatıyor.


“Kanlı Gece: Kamp”

Mustafa Tilci'nin yönettiği, başrollerinde Seval Arun, Engin Bozbey, Jale Ak ve Mehmet Özcan Varaylı'nın yer aldığı “Kanlı Gece: Kamp”, yerel aksiyon tutkunlarını sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.


“Tereddüt Hattı”

Selman Nacar'ın yönettiği; Başrollerinde Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu ve Gülçin Kültür Şahin'in yer aldığı Tereddüt Hattı, masum olduğuna inandığı ve bir süredir savunduğu bir cinayet zanlısının ceza duruşması gününde vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalan bir avukatın hikayesini anlatıyor. uzun zaman zaman.


“Bir Çocuğun Kalbi”

Dünya çocuk klasikleri arasında yer alan Çocuk Kalbi kitabından uyarlanan “Çocuk Kalbi”, çocukların dünyası üzerinden dostluk, dayanışma, aile sevgisi ve şehirli bir okulda iyiyle kötü arasındaki mücadeleyi anlatıyor.

Sinan Biçici'nin yazıp yönettiği filmde İlker Aksum, Alihan Türkdemir ve Eser Eyüboğlu rol aldı.


Haftanın korku ve gerilim filmleri

Anna Halberg ve Spenser Cohen'in yazıp yönettiği “Tarot”, tarot falı konusunda önemli bir kuralı ihlal eden bir grup arkadaşın başına gelenleri konu alıyor.

Başrollerinde Öykü Gürman, Hakan Akgün ve Kaan Yılmaz'ın yer aldığı Tolga Savu imzalı “Grabuna” filmi, 1970'li yıllarda Ankara'ya atanan bir subayın Edirne'de gizemli bir müzede yaşadığı olayları anlatıyor.

Yönetmenliğini Mustafa Miraç Kaya'nın üstlendiği 'Sobe: Sakallı Bebek', yaşadığı travmalardan kurtulmak için yolculuğa çıkan bir kadının hikâyesini anlatıyor.


Haftanın animasyonları

Çocukların ve animasyon meraklılarının ilgisini çekecek olan “Küçük Dondurulmuş Prens”, macera dolu yolculuğunda gerçek bir kahramana dönüşen küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor.

Lorena Ares'in yönettiği “Hanna ve Küçük Canavarlar”, insanlar arasında yaşamaktan yorulmuş canavarların yaşadığı bir kasabada geçen bir hikayeyi anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir