Biden, oğlunun suçlu bulunduğu davanın sonucuna saygı duyacağını yineledi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, oğlunun yasa dışı silah bulundurmaktan suçlu bulunduğu davaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Biden, oğlunun uzun süredir uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ettiğini ve bu dayanıklılıkla gurur duyduğunu belirterek, bu konuda kendisine destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

Biden, açıklamasında “Ben başkanım ama aynı zamanda bir babayım” dedi.

“Jill ve ben oğlumuzu seviyoruz. Bu davanın sonucunu kabul edeceğim ve yasal sürece saygı göstermeye devam edeceğim. Jill ve ben her zaman Hunter'ın yanında olacağız.”

Delaware eyaletinde görülen davada jüri üyeleri, Hunter Biden'ın “federal lisanslı bir silah satıcısına yalan söylemek”, “başvuru formunda uyuşturucu bağımlısı olmadığını yanlış beyan etmek” ve “silahı yasa dışı olarak sahiplenmek” suçlarından suçlu olduğuna karar verdi. 11 yıl.” günler”.

Hunter Biden iddiaları yalanladı

Hunter Biden, 2018 yılında uyuşturucu bağımlılığı döneminde yasadışı olarak ateşli silah elde etmek, satın alma sırasında uyuşturucu kullanımına ilişkin sorular sorulduğunda yanlış beyanda bulunarak federal yasayı ihlal etmek ve bu silahı yasa dışı olarak saklamakla suçlanmıştı.

Adalet Bakanlığı'nın Biden hakkındaki iddiaları soruşturmak üzere görevlendirdiği özel savcı David Weiss, iddiaları geçen yıl ortaya atmıştı. Biden kendisine yönelik tüm iddiaları reddetti.

Hunter Biden'ın davası başlarken, ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir başkanın oğlu, kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Siyasi gözlemciler, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Hunter Biden'ın yargılanmasının, suçlu bulunması halinde bu durumun babası Joe Biden'ı olumsuz etkileyebileceğini değerlendirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir