Altın fiyatlarında neler oluyor? İşte son durum


ABD enflasyon verilerinin yüksek gelmesiyle faiz indirimi ihtimalinin azalmaya başlaması altını olumsuz etkiledi. Altın fiyatları Mart ayında ABD enflasyonuyla birlikte düşmeye başladı.

Küresel piyasaların son dönemde yakından takip ettiği ABD enflasyon verileri dün açıklandı. Mart ayında ABD'de enflasyon yüzde 0,3'ten yüzde 3,5'e yükseldi.

Enflasyonun yüksek konumu emtia tarafını olumsuz etkiledi.

Altın fiyatları ABD enflasyonunda fiyatlanmaya başladı. ABD'de enflasyon düşerken Fed'in faiz indirimine gideceğine dair beklentiler artıyor. Ancak son veriler ışığında Fed'in faiz indirimi ihtimali bir süre daha ertelenmiş görünüyor.

JEOPOLİTİK RİSKLER DE ÖNEMLİ

Altın, Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler nedeniyle güçlü konumunu koruyor. Ramazan Bayramı'nda İran ile İsrail arasında artan gerilim ve saldırı beklentileri, altının uluslararası piyasalarda güçlü kalmasını sağlıyor.

ONS ALTIN ​​SAKİN KALDI

Ons altın güne 2.333 dolardan başladı. Gün içerisinde en düşük seviye 2.332 dolar, en yüksek seviye ise 2.346 dolardı. Şu anda 2343 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTIN ​​YATAY HAREKET EDİYOR

Gram altın fiyatları da yatay bir seyir izliyor. Gram altın günü 2423 liradan açtı. Gün içerisinde minimum seviye 2418 lira, maksimum seviye ise 2437 lira oldu. Şu anda uluslararası piyasalarda gram altının komisyonsuz fiyatı 2431 liradan işlem görüyor.

BÜYÜK ÇARŞI'DA GRAM ALTIN

Kapalıçarşı'da altının gramı 2530 liradan alınıyor, 2565 liradan satılıyor.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir