Almanya'da Tesla gerilimi! Genişleme planına tepki gösteren grup fabrika sahasına girdi

Bölge polisinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa'nın ilk Tesla fabrikası olan “Giga Berlin” yakınında toplanan protestocular, polis barikatını aşarak fabrikanın bulunduğu alana ulaştı.

DEMİRYOLU ULAŞIMINI ENGELLEDİLER

Polis binada güvenlik önlemi alırken, bazıları maske takan protestocuların binaya girmesine izin vermedi. Protestocuların demiryolu raylarında oturması nedeniyle bölgede otoyol çıkışları kapatılırken, bölgede demiryolu ulaşımı da engellendi.

İklim aktivistleri Şubat ayından bu yana Tesla'nın fabrikasını genişletmesini ve bir ağaç ev kampında ormansızlaşmasını protesto ediyor.

AA-20240510-34524797-34524794-ALMANYADA_TESLANIN_GIGA_FABRIKAlerini_GENISLETME_PLANINA_TEPKI_GOSTEREN_GRUP_FABRIKA_SAHASINA_GIRDI

Protestocular, politikacıları tesisin genişletilmesine karşı vatandaşların oylarına saygı duymaya ve oylama sonuçlarını uygulamaya çağırdı.
AA-20240510-34524797-34524790-ALMANYADA_TESLANIN_GIGA_FABRIKAlerini_GENISLETME_PLANINA_TEPKI_GOSTEREN_GRUP_FABRIKA_SAHASINA_GIRDI

Fabrika yakınındaki ormanlık alanın Tesla tarafından işgal edildiğini iddia eden aktivistler, bölgedeki içme suyu alanlarının korunmasını istiyor.

AA-20240510-34524797-34524795-ALMANYADA_TESLANIN_GIGA_FABRIKAlerini_GENISLETME_PLANINA_TEPKI_GOSTEREN_GRUP_FABRIKA_SAHASINA_GIRDI

100 HARLIK ALANDAKİ AĞAÇLARIN KESİLECEĞİ İDDİA EDİYOR

“Giga Berlin” olarak bilinen fabrika, bataryalar, güç aktarma organları ve araçlar üretiyor. Elon Musk'un sahibi olduğu Tesla, 300 hektarlık alan üzerinde yer alan fabrikanın yanına arz güvenliğini artırmak amacıyla depolama tesisleri ve çalışanların çocukları için bir anaokulu inşa etmeyi planlıyor.

Tesla'nın planının yaklaşık 100 hektarlık alanda ağaçların kesilmesine yol açacağı iddia ediliyor. Tesisin yoğun su kullanımı, son 5 yılda kuraklıktan etkilenen bölge sakinleri için sorun yaratırken, genişleme planının “su koruma bölgesini” de olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

Şubat ayında Grünheide'de yapılan oylamada bölge sakinleri fabrikanın genişletilmesine karşı oy kullandı. Fabrikanın ilk alanında 92 hektarlık ağacın kesilmesi çevrecilerin ve Alman kamuoyunun tepkisine neden oldu. (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Türk diplomatın fotoğrafı gündem oldu!  Başpiskoposun yanında işaret parmağını gösterdiTürk diplomatın fotoğrafı gündem oldu! Başpiskoposun yanında işaret parmağını gösterdi
Yer: Bolu!  Haber alamadığı kiracısının hayatından endişe ederek hayatının şokunu yaşadı.Yer: Bolu! Haber alamadığı kiracısının hayatından endişe ederek hayatının şokunu yaşadı.
Bayğaras çetesinin elebaşı Yunanistan'da yakalandıBayğaras çetesinin elebaşı Yunanistan'da yakalandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir