AB'den Apple'a rekabet suçlaması… “Apple kullanıcıları engelliyor”


Avrupa Birliği, Apple'ı kullanıcıların diğer çevrimiçi mağazalardaki daha ucuz seçeneklere yönlendirilmesini engellemekle suçladı.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

Avrupa Rekabet ve Rekabet Komisyonu, Apple'ın mobil App Store'u kullanan geliştiricilere uyguladığı kısıtlamaların AB dijital pazarlar yasasını ihlal ettiği sonucuna vardığını duyurdu. AP haberine göre komisyon, Apple'ın App Store kurallarının, uygulama geliştiricilerinin tüketicileri daha ucuz fırsatlar ve içerik için serbestçe alternatif kanallara yönlendirmesini engellediğini söyledi.

Komisyonun Apple'ın uyumluluğuna ilişkin nihai kararını Mart 2025'e kadar vermesi bekleniyor. Şirket, küresel gelirinin %10'una kadar ve milyarlarca avroya varan para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir.

Avrupa Rekabetten Sorumlu Komisyon Üyesi Margrethe Vestager, “Apple'ın yeni iş modelinin, uygulama geliştiricilerin alternatif pazar yerleri olarak çalışmasını ve son kullanıcılarına iOS aracılığıyla ulaşmasını çok zorlaştırmasından endişe duyuyoruz” dedi. Dedi.

Apple yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Planımızın yasal olduğundan eminiz ve geliştiricilerin %99'undan fazlasının, oluşturduğumuz yeni iş koşulları kapsamında Apple'a aynı parayı veya daha azını ödeyeceğini tahmin ediyoruz. Tüm geliştiriciler, App Store'lar aracılığıyla iş yapıyor. AB'de uygulama kullanıcılarını internete yönlendirebilecek.' “Onları mağazamıza yönlendirerek satın alma işlemlerini son derece rekabetçi bir fiyata tamamlama olanağı da dahil olmak üzere sunduğumuz özellikleri kullanma fırsatına sahipler.” Dedi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir