ABD askeri V-22 Osprey uçakları güvenlik nedeniyle 2025'e kadar havalanmayacak

ABD Deniz Hava Sistemleri Komutanlığı yetkilisi Carl Chebi, Temsilciler Meclisi Gözetim ve Sorumluluk Komitesi önünde ifade verdi.

Chebi, son dönemde yaşanan kazalar dikkate alınarak V-22 Osprey uçağının emniyet ve performansının değerlendirilmesinin en az 6 ila 9 ay süreceğini kaydederek, bu süre zarfında uçağın kalkış yapmayacağını söyledi.

Chebi, V-22 Osprey'lerin kullanıldığı 2007 yılından bu yana meydana gelen kazalarda 64 ABD askerinin hayatını kaybettiğini ve 93 personelin yaralandığını söyledi.

Chebi, Haziran 2022'de 5 ABD'li denizcinin hayatını kaybettiği kazada büyük etken olarak belirlenen komponent arızasının giderilmesi için Ordu'nun çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, V-22 Osprey uçağının güvenlik değerlendirmesinin en azından sonuna kadar devam edeceğini kaydetti. Yılın.

Öte yandan Gözetim ve Sorumluluk Komitesi, V-22 Osprey programının yeterli denetime tabi olup olmadığını incelerken, komite üyeleri araştırmalarıyla ilgili bazı veri ve belgelerin kendilerine ulaşmadığını kaydetti.

Kasım 2023'te Japonya'da 8 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında V-22 Osprey'lerin yerde tutulmasına karar verildi. V-22 Osprey'lerin Mart ayında bazı kısıtlamalarla tekrar uçmasına izin verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir