Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat uygulamasına geçildi


Akaryakıtta tek fiyat uygulamasına başlandı. EPDK tek fiyat kararı akaryakıt istasyonlarında uygulanıyor. Tek fiyat uygulaması tabelalara da yansıdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurulunun, farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyattan satışına ilişkin kararı yürürlüğe girdi. EPDK kararına göre akaryakıt istasyonlarında “benzin ve motorin 95 oktan, ultraforce, power, Fuelsave, VMax, VPro” gibi ifadelerle farklı fiyattan ürün satışı yapılmayacak. Bu karar kapsamında benzin istasyonları da dijital fiyat sinyallerini değiştirdi. Tabelalardaki fiyatlar dizel ve kurşunsuz, 95 oktanlı benzin olmak üzere iki fiyat olarak belirlendi. Bu karar 13 bin perakendecide uygulanmaya başlandı.

Tek fiyat uygulaması tabelalara da yansıdı. İstanbul'daki akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorinin tek fiyatı dikkat çekiyor.

Dağıtıcı lisansı sahipleri, miktarı %0,5'i geçmemek kaydıyla yakıtın özelliklerini iyileştirmek amacıyla ürüne çeşitli katkı maddeleri katabilirler. Dağıtıcı lisansı sahiplerinin bu işlemde kullanılacak katkı maddeleri konusunda EPDK'ya bilgi verme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir