“Yeni bir savaş kaynağı yaratmanın sorumluluğu Macron diktatörlüğündedir”

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın uyarılarına rağmen Ermenistan'a ölümcül saldırı silahları sağlanmasının Fransa'nın Güney Kafkasya'daki provokatif faaliyetlerinin kanıtı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Fransa Savunma Bakanlığı'nın, 2023 yılında Ermenistan'a yalnızca savunma amaçlı silah sağlayacağını ancak ölümcül silahlar sağlayacağını açıkladığı ve bu durumun Fransız hükümetinin “ikiyüzlülüğünün bir başka tezahürü” olduğu hatırlatıldı. yönetim.

Açıklamada, “Güney Kafkasya'da militarizasyon ve jeopolitik entrika politikası izleyen Macron rejimi, Ermenistan ile Azerbaycan arasında normalleşmenin ve bölgede sürdürülebilir barışın tesis edilmesinin önünde engel teşkil etmektedir. Yıkıcı ve taraflı politikası nedeniyle normalleşmeden ve bölgesel süreçlerden uzak durmaya çalışan Azerbaycan'ın aleyhinedir.” “İçerdiği açıklamalara karşı yıkıcı politikasını sürdürüyor.

Deklarasyonda Fransa'nın sömürge politikası hatırlatıldı

Açıklamada, Ermenistan'ın işgalci bir devlet olduğu belirtiliyor ve şöyle deniliyor: “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olan Fransa'nın, kanlı saldırı tecrübesi olan Ermenistan'ı yeniden silahlandırması ve Erivan yönetiminin intikamcı politikasına destek vermesi aynı zamanda siyasidir. sorumsuzluk yapıyor ve yeni bir savaşın yolunu açıyor.” İfadesi kullanıldı.

Açıklamada, Fransa'nın sömürge politikası hatırlatılarak, Yeni Kaledonya ve Fransa'nın diğer denizaşırı bölgelerindeki itirazların silah zoruyla bastırılmasının, “Macron rejiminin” gerçek yüzünü ortaya çıkardığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Fransa'nın sömürgecilikten miras kalan köklü sorunları çözmek ve yeni sömürgeci politikalara son vermek yerine Azerbaycan'a karşı kara propaganda ve dezenformasyon kampanyası yürüttüğü belirtildi. Güney Kafkasya'da durumun tırmanması ve yeni bir savaş kaynağının yaratılması.” “Diktatörlüğe ait olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ve Ermeni mevkidaşı Suren Papikyan, Sezar topçu sisteminin Ermenistan'a satışına ilişkin anlaşma imzaladı.

Sezar topçu sistemleri Fransız savunma sanayi şirketi Nexter tarafından üretiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir