TikTok'un kârı %60 arttı.


TikTok'un sahibi ByteDance'in karı 2023'te neredeyse %60 arttı. Bloomberg'in AFP raporuna göre şirketin karı, çevrimiçi rakipleri Tencent ve Alibaba'nınkini geride bıraktı.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

ByteDance, 12 yıl önce Pekin'deki bir apartman dairesinde doğduğu günden bu yana dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri haline geldi ve çoğu ülkede TikTok video uygulamasının yapımcısı olarak tanındı. Insights'a göre şirket, son yıllarda hızla büyüyerek yaklaşık 225 milyar dolar değerinde dünyanın en değerli teknoloji devlerinden biri haline geldi.

Bloomberg raporunda şirketin faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazancının 40 milyar doları aştığı belirtiliyor. Şirketin 2022 yılındaki karı 25 milyar dolardı.

Raporda satışların 80 milyar dolardan 120 milyar dolara çıktığı belirtiliyor. Bloomberg, bildirilen sonuçların, ByteDance'in hem gelir hem de kâr açısından ezeli rakibi Tencent'i ilk kez geride bıraktığını temsil ettiğini belirterek, dahili rakamların bağımsız olarak doğrulanmadığını da sözlerine ekledi.

Şirket, TikTok'u 2017 yılında piyasaya sürdü ve uygulama dünyayı kasıp kavurarak dört yıl içinde bir milyar kullanıcıyı aştı. Bu uygulamaların hızla büyümesi sayesinde ByteDance, e-ticaret ve seyahat rezervasyonlarına yöneldi ve aynı zamanda bir video düzenleme uygulaması da yayınladı. Çinli şirket, dünya çapında yaklaşık 120 şehirde 150.000'den fazla çalışana sahip olduğunu söyledi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir