Nobel Ödüllü 82 Bilim Adamı Seçimde Başkan Adayı Harris’i Destekleyeceklerini Açıkladı – Son Dakika Dünya Haberleri

New York Times Gazetenin (NYT) haberine göre, fizik, kimya, tıp ve ekonomi gibi alanlarda Nobel ödülü kazanan bilim insanları, ABD başkanlık yarışında Harris’i desteklediklerini belirten ortak bir mektup yazdı.

Bunlar arasında 14 Ekim 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan Türkler de var. prof. Dr. Daron AcemoğluMektupta aralarında Cumhuriyetçi adayın da bulunduğu 82 bilim insanı yer aldı Donald TrumpBaşkan olursa bilim, teknoloji ve iklim değişikliği Bunun aşağıdaki gibi alanlardaki gelişmeleri engelleyebileceği yönündeki endişesini dile getirdi:

Bu seçimin hem ABD hem de bilim dünyasının geleceği için şimdiye kadarki en önemli başkanlık seçimi olduğunun belirtildiği mektupta Harris, son 200 yılda yaşam standartlarında ve ortalama yaşam beklentisindeki artışın farkında olduğu için övgüyle karşılandı. önemliydi. büyük ölçüde bilim ve teknolojideki gelişmelerden kaynaklanmaktadır.

Mektupta ayrıca Harris’in göçmenlerin bilim ve teknolojinin gelişiminde oynadığı rol konusundaki farkındalığı da takdir edildi.

Destek mektubunu yazan Columbia Üniversitesi profesörü ve Nobel ödüllü ekonomist Giuseppe StiglitzTrump’ın bilim bütçelerinde önerdiği kesintilere ve bilim karşıtı söylemine dikkat çekmek Umarım bu insanlar için bir uyanış olur.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir