Katil İsrail savaş uçakları doğu Lübnan’a saldırdı

Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA’nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Baalbek’in batısındaki Saide kasabasına düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, aynı aileden 3’ü kadın çok sayıda kişi de yaralandı.

Öte yandan Hizbullah, İsrail tarafında sivil yerleşim yerleri ve askeri bölgelere yönelik saldırılara füze, İHA ve top atışlarıyla karşılık veriyor.

İsrail’in Gazze ve Lübnan’a saldırıları

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 965 Filistinli hayatını kaybetti, 97 bin 590 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah’la kontrollü çatışmalar yürüten İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 8 Ekim 2023’ten bu yana 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 2.119 kişi hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir