İsrail'in bayram tatilinde yoğun saldırıları devam ediyor

Filistinli ilk müdahale ekipleri, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısında yer alan Suudi mahallesinde bir grup sivile yönelik bombardımanında bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

İsrail ordusu Suudi mahallesinde onlarca evi bombaladı. Topçu birlikleri salı sabahından bu yana mahalleyi bombalamaya devam ediyor.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan ilçesinde Ebu Safiye ailesine ait evi bombalaması, bölgede yangına yol açarak çok sayıda ölüm ve yaralanmaya neden oldu.

Görgü tanıkları, Salı günü erken saatlerde İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nusayrat mülteci kampındaki Rai ve Medhun ailelerine ait iki evi ve Burayj kampındaki Harb ailesinin evini tahrip ettiğini söyledi.

Deyr El Balah kentindeki Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi kaynakları, İsrail uçaklarının 3 evi bombalaması sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 13 ölü ve çok sayıda yaralının hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Refah'a yönelik yoğun saldırılar devam ediyor

İsrail'in Gazze Şeridi'nin batı kesiminde bir grup sivile düzenlediği insansız hava aracı saldırısında iki Filistinli hayatını kaybetti.

Al-Ehli Baptist Hastanesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze'deki Sahabe Caddesi'ne insansız hava araçlarıyla saldırısı sonucu 2 Filistinli öldü, 1 Filistinli de yaralandı.

Gazze Avrupa Hastanesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda yer alan Kerara şehrini bombalaması sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Refah kentinde yoğun saldırıları devam ederken, Gazze'deki Avrupa Hastanesi kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail ordusunun kentin doğu bölgesinde açtığı ateş sonucu 1 Filistinli hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarının ifadesine göre İsrail topçuları ve savaş uçakları, Salı sabahından itibaren Refah'ın batı kesimindeki Tel es-Sultan mahallesi başta olmak üzere çeşitli bölgelerine saldırmaya devam etti.

Batı Şeria'da 1 Filistinli öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Beytüllahim'in güneyindeki Beyt Neccar kentinde İsrail askerleri tarafından vurulan Bilal Adil Abdulfettah'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, bölgeyi kuşatan İsrail ordusunun, sağlık ekiplerinin Filistinlilerin vurulduğu bölgeye ulaşmasını engellediği belirtildi.

Batı Şeria'nın güneyindeki Hebron kentinin kuzeyinde yer alan Beyt Ummar kasabasındaki yerel aktivist Muhammad Ayyad Avad, 3 Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığını söyledi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kızılay da, sağlık ekiplerinin, İsrail askerlerinin saldırılarında canlı mühimmatla yaralanan 3 kişiyi Tulkarim ve Nablus'taki hastanelere naklettiğini bildirdi.

İsrail askerleriyle Filistin topraklarını gasp eden İsrailliler, El Halil, Nablus, Tulkarim ve Ramallah gibi kentlerde Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 37 bin 372 kişi hayatını kaybetti, 85 bin 452 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir