İsrail ordusu Gazze'nin güneyine yoğun topçu saldırısı düzenledi

Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail ordusunun güney, güneydeki Şeyh Aclin, Tel el-Heva ve ez-Zeytun mahallelerine düzenlediği yoğun topçu saldırısında çok sayıda Filistinli yaralandı. – Gazze Şeridi'nin batısı ve doğusu.

İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze'deki El Şati mülteci kampı ve Tel el Heva'daki evleri de bombaladı.

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Kuzey Nuseyrat'tan çekilmesinin ardından sivil savunma ekiplerinin bölgedeki enkaz altından onlarca Filistinlinin cenazesini çıkardığı, çok sayıda Filistinlinin cesedinin ise halen aralarında bulunduğu kaydedildi. enkaz ve moloz yığınları.


Han Yunus'taki enkazda 11 ceset bulundu

Sivil koruma ekipleri bunun yerine Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin farklı yerlerindeki enkazlardan 11 kişinin cesedini çıkardı.

İsrail güçlerinin saldırılarının ardından geri çekildiği kentte arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sivil Savunma Örgütü, 9 Nisan'da İsrail ordusunun bölgeden çekilmesinin ardından güneydeki Han Yunus kasabası ile Gazze'deki Şifa hastanesi ve çevresinden 409 cenazenin kaldırıldığını duyurdu.

Kurum, 16 Nisan'da yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Han Yunus şehrinin çeşitli yerlerinde düzenlediği saldırılarda öldürülen, aralarında çocukların da bulunduğu farklı yaş grubundan 15 Filistinlinin cesetlerinin bulunduğunu bildirdi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 14.500'ü çocuk ve 9.560'ı kadın olmak üzere 33.899 Filistinli öldürüldü, 76.664 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir