İngiltere'de işsizlik 2,5 yılın en yüksek seviyesinde


Salı günü açıklanan veriler, İngiltere'de işsizliğin beklenmedik bir şekilde genel seçimlerden iki buçuk yıl önce en yüksek seviyesine çıktığını gösterdi.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

İngiltere'de Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), Şubat ve Nisan ayları arasındaki işsizlik oranının bir önceki çeyrekteki %4,3'ten %4,4'e yükseldiğini açıkladı. İşsizlik verileri Eylül 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

AFP'ye göre ONS, “Bu ayın verileri iş piyasasının soğuyabileceğine, boş pozisyon sayısının hala düştüğüne ve işsizliğin arttığına dair işaretler göstermeye devam ediyor, ancak kazanç artışı nispeten güçlü kalıyor” dedi. Ekledi.

İkramiyeler hariç düzenli ortalama ücret artışının %6,0 seviyesinde kalması uzmanlara göre İngiltere Merkez Bankası (BoE) için endişe verici.

Araştırma firması Capital Economics'in İngiliz ekonomist yardımcısı Ruth Gregory şunları söyledi: “Nisan ayında ücret artışının sıkılığı BoE için kalıcı bir endişe kaynağı olacak. Ancak istihdamın keskin bir şekilde düşmesi ve işsizlik oranının artmasıyla birlikte ücret artışının da yakında toparlanacağına inanıyoruz. aşağıya doğru sağlam bir yol” dedi.

BoE geçen ay politika faizini 16 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25'te tuttu, ancak İngiltere'deki enflasyonun daha da azalması nedeniyle yaz aylarında faiz oranını düşüreceğinin sinyalini verdi.

Merkez bankası nihai faiz kararını önümüzdeki hafta 20 Haziran'da açıklayacak ve bir gün önce de Mayıs ayı enflasyon verileri açıklanacak.

Son veriler, İngiltere'de yıllık enflasyonun Nisan ayında neredeyse üç yılın en düşük seviyesi olan %2,3'e yavaşladığını gösterdi. Bu, önümüzdeki ay yapılacak genel seçimler öncesinde Muhafazakarların iktidarını güçlendirdi.

Ancak tüketici fiyat endeksi ölçümü inatla BoE'nin %2,0 hedefinin üzerinde kaldı.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir