Huzurevi sakinleri ve çocuklar savaş mağdurlarıyla buluştu

Emine Erdoğan'ın öncülüğünde özel bir binicilik kulübünün bahçesinde düzenlenen etkinlikte, devlet koruması altındaki 20 Kırım Ukrayna Tatar çocuğu, huzurevinde yaşayan 80 vatandaş ve devlet koruması altındaki 50 çocukla buluştu. Fiziksel ve duygusal destek terapisi olan hipoterapi (at terapisi) de programa dahil edildi.

Kırım Tatarlarının kültür ve müziğinin dans gösterileriyle sunulduğu etkinlikte, farklı yaş gruplarından insanlar bir araya gelerek kültürel zenginliklerini paylaştı. Kırım Tatar kültürüne ait halk oyunlarının sergilendiği gösterilerde Ukraynalı Kırım Tatar çocukları, Türk kültürüne ait şarkılar seslendirdi.

Katılımcılar, konuşmacıların konuşmalarının ardından gerçekleştirilen, fiziksel ve duygusal rahatlamayı da içeren hipoterapi seanslarına katıldı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, programda yaptığı konuşmada etkinlikten memnun kaldığını söyledi.

Bir ülke vatandaşı olmanın en güzel yanının ülkeye sadakat olduğunu belirten Gürcan, şöyle konuştu: “Hangi durumda olursanız olun, devletiniz sizi koruyorsa, size fırsat veriyorsa ve hissettirmiyorsa. Mesela ailem olmasa o ülkede refah var demektir, o ülkeye güven vardır. Bu da şuna inanıyorum ki bu ülkede “Refah devletine benzeyen unsurlarla bugün bir aradayız. özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. ve Emine Erdoğan Hanımefendi, 20 yıldır bunu yaptılar, önünü açtılar” dedi.

Gürcan, Kırım Tatarlarının mücadeleden çıktığını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sevgili Hanım okullarına gidince gördükleri manzaralar ve onlarda bıraktığı izlenim, kardeşlik duygusunu hissettikleri anda Ukrayna'daki savaşın ardından kapılarını hemen Türkiye'ye açtılar. Türkiye çok daha büyük bir ülke. Türkiye'nin sadece kendi sınırları içinde değil, dünyada da kardeşleri var.” Kırım Tatarları da bunun önemli bir örneğidir. Bu programı hayata geçiren başta Valiliğimiz olmak üzere İl Müdürlüğümüze ve Kırım Tatar kardeşlerimize teşekkür ediyorum. ve programa katkıda bulunan kız kardeşler. Bu gösteriyi daha önce izlemiştim ve gerçekten hoşuma gitmişti. “Geldi ve bu noktada kendisini çok sıcak karşıladık, bu organizasyonu organize ettik ve birlikte Kırım kültürünü öğreneceğiz.”

“Bugün tüm kalbimizle size geliyoruz”

Programda çocuklarla yaşlıların müzik aracılığıyla bir araya getirildiğini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, amacın güçlü bir kültürel bağ oluşturmak olduğunu söyledi.

Bayrak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 20 personel eşliğinde 50 çocuk ve 80 yaşlının özel bir organizasyona katıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Bu etkinlik Kırım Tatarlarının sosyal imkânlarının artırılması, moral ve morallerinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Kırım Tatarlarının kültürel etkinliklerle toplumumuzla bütünleşmesi kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlıyor.” Bu onların takdir edildiğini ve önemli olduklarını hissetmelerini sağlayacaktır.” dedi.

Huzurevi sakinleri ve çocuklar savaş mağdurlarıyla buluştu

2 yıl önce Ukrayna'dan geldiklerini kaydeden Eskişehir Kırım Aile Okulu temsilcisi Anife Kurtseitova, Türkiye'den destek aldıklarını söyledi.

Türkiye'ye şükranlarını dile getiren Kurtseitova, “Ben de Emine Erdoğan Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Bizler savaştan önce de Türkiye'ye geldik. Aslında biz de sizin gibi birçok farklı festivale katılmak için geldik. Konserler yapıyoruz ama artık elbette burada çalışmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız, çocuklarımız, okulumuz burada, hepinize teşekkür etmek istiyorum, savaşlar bir gün bitecek ama bize yardım eden Türkiye Cumhuriyeti. Zor zamanlarda asla unutulmayacağım, bugün çok duygulandım, bütün akrabalarımız buradalar, çok uzaktalar, Kırım'dalar. Bazıları orada değil, göremiyoruz. İzin verirseniz her gün yanınıza gelmek istiyoruz. tatil. Bugün tüm kalbimizle size geldik.”

Programa, Eskişehir Vali Yardımcısı Ayşen Gürcan, Eskişehir Valisi Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Ali Çetin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ve eşi, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, göç idaresi il müdürü Mustafa Turan ve eşi katıldı. karısı.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Kırım Ukraynalı Tatar çocukları, 2022 yılında, savaşın hemen başında, Emine Erdoğan ve Ukrayna cumhurbaşkanının eşi Olena Zelenska'nın girişimiyle Türkiye'ye getirildi. Toplamda 1.500 savaş mağduru çocuk ve onların bakıcılarıyla barınma ve eğitim başta olmak üzere yetkili kurumlarca ilgilenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir