Erdoğan’dan Bosna Hersek’e yardıma ilişkin açıklama: “Acil ihtiyaçları içeren yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz” – Son Dakika Türkiye Haberleri

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan “Buzdolabı ve içme suyu sağlayarak bu zor günlerde kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz” dedi.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Dost ve kardeş Bosna Hersek’teki sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. AFAD, Kızılay ve TİKA’mızla ülkemizin şefkat elini uzatıyoruz ve Bosna Hersekli kardeşlerimize rahmet diliyoruz. İlk etapta Jablanica, Konjic ve Fojnica şehirleri başta olmak üzere bölgeye acil barınma ve gıda yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Mültecilerin cesedinin bulunduğu yerde 40 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. “130 koli ve 2 tonluk gıda erzakıyla bu zor günlerde kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. un, 10 adet su drenaj pompası, 2 adet su paleti, sıhhi setler, klimalar, buzdolapları ve içme suyu. Bosna Hersek’teki sel felaketinden etkilenen tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir